Hjemmelavet metode til at lave søde og saftige tomater: 'Skrald' skal hældes under buskene

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tricket gør underværker.

Lige nu læser andre også

De fleste af os har nok guffet en banan i farten uden at tænke videre over, hvad der sker med skrællen bagefter.

Hvis du har tomater i haven, skulle du måske overveje at lade være med at smide den i skraldespanden. Den ellers ydmyge bananskræl er nemlig en lille superhelt, når det kommer til hjemmelavet gødning.

Sådan skriver mediet Deccoria.

Ifølge tal fra 2019 spiser den gennemsnitlige dansker omkring 15 kilo bananer om året, men fremover bør skrællerne altså ikke smides ud.

De er nemlig spækket med gode sager som kalium, fosfor, magnesium og calcium - alt det, tomater elsker, og som hjælper dem med at blomstre og udvikle stærke rødder.

Resultatet? Saftige, smagfulde tomater i XXL-størrelse.

Sådan gør du

Men hvordan forvandler man skræl til plante-power? Det er faktisk ikke så avanceret.

1. Pulvertricket

Skær skrællerne i små stykker og tør dem i et par dage. Mal dem til pulver og drys det omkring tomatplanterne. Giv dem lidt vand - og så er der serveret.

2. Den flydende variant

Læg to skræller i en liter vand i et døgn. Si så skidtet fra og brug væsken som vandingseliksir.

Du kan også koge pulveriserede skræller op og lade det trække natten over. Så står du med en gødningsdrik, der skal fortyndes med vand i forholdet 1:5.

3. Den dovne model

Sidste metode indebærer, at du graver stykker af skræl direkte ned i jorden nær planterne. Slut. Nemt. Her er et godt råd at benytte øko-bananer, så du undgår uønsket kemi i jorden.

Derudover skal du huske på, at at bananskræller er et stærkt supplement, men ikke en erstatning for god, balanceret tomatkost.

Brug dem hver 2.-3. uge og se dine tomater kvittere med søde, solmodne frugter.

Anbefalet til dig