Hundeekspert forklarer: 'Derfor bør du aldrig kalde på din hund med dens navn'

07/09/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det lyder måske ulogisk, men når du har læst artiklen, så vil det give mening for dig.

Mest læste i dag

Det kan være vanskeligt at finde ud af årsagerne til, hvorfor din hund ikke kommer tilbage til dig når du kalder på den- selv for den allerbedste hund kan de være svært, og især når der er så mange distraktioner derude.

Hvis din hund ikke opfører sig ordentligt eller ikke lytter, selv når du forsøger at lokke den med de bedste hundegodbidder, kan det være fristende at råbe dens navn i frustration.

Men hvis din hund ikke kommer når du kalder på den, så bør du IKKE kaldes på den med dens navn. Det kan nemlig gøre problemet værre siger Lisa Burton fra Listen Dog Training.

Hun uddyber sin påstand i et Instagram-opslag.

"Når du træner din hund til at huske lyden af ​​dens navn under træning, sikrer du nok, at du altid leverer en super velsmagende eller super sjov belønning. Men er du klar over alle de ting, du lærer din hund om deres navn uden for den træningssession?” skriver hun.

Hun nævner tidspunkter, hvor ejere vil råbe deres hunds navn i frustration, eller når du har brug for dem, så du kan børste dem, vaske dem eller give dem medicin.

"Vi bruger vores hunds navn så mange gange om dagen, i så mange forskellige situationer, at vi ikke er klar over, hvor meget vi forgifter navnet, hver gang vi følger det op med noget, hunden ikke elsker," fortsætter hun.

Hun anbefaler at vælge en anden 'kaldelyd'. Noget, som du ikke vil bruge i en anden situation, og som du altid vil være i stand til at sige positivt. Det skriver YahooLife.

Forskellige mennesker kan lide at bruge forskellige genkaldelsessignaler. For nogle fungerer et kort ord som "kom" eller "her" godt, mens andre kan lide at fløjte.

Uanset hvad du vælger, er det dog vigtigt, at alle i husstanden, eller som passer din hund, bruger samme ord eller lyd - det vil mindske chancerne for, at din hund bliver forvirret.

Og beløn altid din hund for at komme tilbage, uanset hvor lang tid det tager. Du har måske ikke lyst til det, især hvis de tager lang tid, men du vil gerne have dem til at forbinde det med at komme tilbage til dig med en positiv reaktion, ikke vrede eller frustration.

Det kan godt være svært være svært at kalde en hund til sig, men fordelene er bestemt det værd for både dig og din hund.

Anbefalet til dig