Bananer er en af de mest spiste frugter i Danmark, men alligevel er der mange, der ikke ved, hvordan de opbevares mest optimalt.
Mange danskere tror fejlagtigt, at køleskabet er den bedste løsning, men det er faktisk en af de største fejl, man kan begå.
Når bananer opbevares i køleskabet, mister de hurtigt deres naturlige smag og næringsstoffer på grund af kulden.
Frugten bliver kedelig og mister sin karakteristiske sødme.
I stedet bør bananer opbevares ved stuetemperatur for at bevare både smag og konsistens.
Sådan skriver mediet AS.
En anden udbredt fejl er at lægge bananerne sammen med andre frugter i frugtskålen.
Æbler, tomater og andre frugter frigiver ethylen, der får bananerne til at modne hurtigere. Det resulterer i, at de bliver overmodne på ingen tid.
Hvis du gerne vil have bananerne til at holde længere, er det derfor en god idé at opbevare dem væk fra de andre frugter.
Den bedste måde at opbevare bananer på er i et tørt, køligt hjørne af køkkenet; væk fra direkte sollys.
På den måde holder de sig friske længere, og du undgår madspild.
Ekspert er enig
Fødevareeksperten, Tash Blythe, har delt et genialt trick, der kan få bananer til at forblive friske og faste i længere tid.
Det skriver The Mirror.
“Et potentielt indlysende, men ofte overset tip til at holde bananer friske, er at købe dem, når de er grønne og lade dem modne derhjemme. Hvis du leder efter de klareste gule bananer i butikken, betyder det de er allerede modne og vil have en kortere holdbarhed end de grønne, der endnu ikke er modne”, siger hun til The Express.
Derudover er det en god idé aldrig at opbevare dine bananer i et plastikpose, da de modner hurtigere på den måde. Fødevareeksperten har et råd, som hun mener alle bør følge, såfremt de ønsker, at deres bananer skal holde sig i længere tid:
“Opbevar dine bananer på en bordplade eller et sted ved stuetemperatur og væk fra fugt, sollys og alt for varme temperaturer, mens de modnes," siger hun.