Der er ikke meget, der overgår duften af friskbrygget kaffe.
Desværre er den gyldne drik lidt af en primadonna, der hurtigt mister sin charme, hvis den får lov at stå for længe.
Mange har prøvet at tage en slurk af en kop, der har stået lidt for længe, og resultatet er sjældent en fornøjelse. Kaffen bliver flad, bitter og til tider nærmest sur.
Men hvor hurtigt går det egentlig galt, og hvordan får du den bedste smagsoplevelse længst muligt?
Det svarer mediet Onet nu på.
Drik kaffen inden for 30 minutter
Når kaffen lige er brygget, er den på sit højdepunkt.
Aromaerne danser rundt i luften, og smagen er fyldig og intens, en allerede efter en halv time begynder nedtællingen.
Friskheden svinder, og den lækre kaffesmag bliver hurtigt mere bitter og syrlig. Hvis kaffen står i flere timer, bliver den nærmest udrikkelig.
Termokanden er din ven
Vil du nyde din kaffe over flere timer, så er en god termokande din bedste ven.
En lufttæt termokande i rustfrit stål holder kaffen varm og frisk i flere timer - uden at smagen forringes.
Har du alligevel en kop til overs, kan sort kaffe gemmes i køleskabet i op til et døgn – men vær forberedt på, at den mister en del af sin magi.
Genopvarmning - nej tak
Hvis du har tendens til at smide den kolde kaffe i mikroovnen, bør du tænke dig om en ekstra gang. Opvarmning fremskynder oxidationen og gør kaffen endnu mere bitter.
Har du mælk i, kan du også risikere en ubehagelig konsistens. Vil du have varm kaffe hele dagen, er en friskbrygget kop eller en termokande vejen frem.
Lad os være ærlige – kaffe er bedst, når den er friskbrygget.
Hvis du ikke vil drikke den med det samme, så opbevar den korrekt. Så slipper du for bitre overraskelser og får den bedste smagsoplevelse, hver gang du tager en slurk.