Hvor længe kan man opbevare æg i køleskabet? Det uventede svar vil forbløffe dig

Livsstil
Foto: Shutterstock
Svaret vil helt sikkert overraske dig.

Lige nu læser andre også

Når det kommer til holdbarhed, er æg en sjov størrelse.

Holdbarheden af æg kan være svær at gennemskue, da de med korrekt opbevaring kan de holde sig friske i flere uger, mens de i andre tilfælde kan blive dårlige efter kort tid.

Når æg opbevares i køleskabet ved en stabil temperatur på cirka 4 grader, kan de som tommelfingerregel holde sig mellem 3 og 5 uger fra købsdatoen.

Sådan skriver mediet Lodenice-ostrava.

Faktorer som friskheden på købstidspunktet og opbevaring i den originale emballage spiller også en stor rolle.

Æggeskallen fungerer som en naturlig barriere mod bakterier, men fordi den er porøs, kan den nemt optage lugte fra andre madvarer.

Derfor er det en god idé at beholde æggene i kartonen, som samtidig beskytter dem mod stød.

Samtidig er det værd at nævne, at æg holder sig bedst ved stabile temperaturer, og derfor er det bedst at holde dem inde i køleskabet - og ikke i døren.

Flydetesten

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et æg kan spises eller ej, kan du ty til den såkaldte flydetest.

Hvis ægget synker og forbliver vandret, er det friskt. Hvis det derimod vipper eller flyder, bør det smides ud, da der har ophobet gasser indeni, lyder rådet.

Kogte æg har generelt en kortere holdbarhed end rå æg.

Hårdkogte æg bør maksimalt opbevares i køleskabet i 7 dage, og her er det vigtigt at tilføje, at de bør opbevares i en lufttæt beholder.

Det er også en god idé at undgå at vaske æggene, før de sættes på køl. Vask kan ødelægge æggeskallens naturlige beskyttende lag, hvilket gør det lettere for bakterier at trænge ind.

Selvom æg ofte er sikre at spise efter deres udløbsdato, er det vigtigt altid at kontrollere deres lugt og udseende.

Anbefalet til dig