Hvor opbevarer du din olivenolie? Det mest almindelige sted 'er et af de værste steder'

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Især ét sted bør olivenolien ikke opbevares.

Lige nu læser andre også

Olivenolie blevet dyrt, og derfor gør danskerne, hvad de kan, for at få den til at holde længe.

Nu viser det sig, at måden, man opbevarer den på, kan betyde forskellen mellem en smagseksplosion og en mere kedelig oplevelse.

Desværre begår mange den klassiske fejl at placere flasken tæt på komfuret, så den er nem at snuppe under madlavningen.

Selvom det er praktisk, er det dårligt for olien.

Sådan skriver mediet Postal i artiklen "Hvor opbevarer du normalt din olivenolie? Mest almindelige sted 'er et af de værste steder at opbevare det'."

Hold olien væk fra varmen

Eksperter kalder varme for oliens værste fjende.

Når olien konstant udsættes for høje temperaturer, accelererer dens nedbrydningsproces. Men hvad skal man så gøre i stedet?

Man kan med fordel opbevar olivenolien et køligt sted – gerne mellem 13 og 21 grader – og aldrig lige ved siden af komfuret.

Lys og luft

Selvom din olivenolie måske ser smuk ud i en gennemsigtig glasflaske på køkkenbordet, så er det en direkte invitation til forringelse.

Lys nedbryder oliens antioxidanter og reducerer dens ernæringsmæssige fordele. Gå i stedet efter mørke glasflasker, rustfri stålbeholdere eller keramik, som beskytter olien mod lys og ilt.

Og husk at skrue låget ordentligt på – oxidation er nemlig en anden stor synder, der kan forvandle din olie til noget værre.

Mindre er bedre

Overvej også at købe mindre flasker.

Det kan virke fristende at købe en stor dunk med olivenolie på tilbud, men hvis du ikke får den brugt hurtigt nok, risikerer du, at den mister sin kvalitet, før du når at tømme flasken.

En mindre flaske betyder, at olien er friskere, hver gang du bruger den.

Anbefalet til dig