Honninghjerter og honningkager er en fast del af bagningen i mange danske hjem, når juletiden nærmer sig.
Det er dog ikke kun i Danmark, at honningkagerne er populære - i Ungarn laver de 'honningkagekugler', der er et fantastisk alternativ til de klassike honninghjerter.
Honningkagekugler minder på mange måder om de danske havregrynskugler; de søde kugler kræver ingen bagning og kan laves med få ingredienser.
Alt, du behøver, er en blanding af kiks, honning, krydderier og smør.
Opskriften kommer fra det ungarske "Design Køkken".
Ingredienser:
350 g knuste kiks
80 g pulveriseret sukker
50 g kakaopulver
1 tsk. stødt kanel, stødt nellike og stødt ingefær
4 cl gylden rom
65 g honning
150 g smør
70 ml mælk
Sådan gør du
Forbered skål og ingredienser: Kværn kiks, hvis nødvendigt, og mål alle ingredienser op.
Bland tørre ingredienser: Kom flormelis, kakaopulver og krydderi i en skål, og bland grundigt.
Tilsæt våde ingredienser: Smelt smør, og tilsæt det til skålen sammen med honning, rom og mælk. Bland indtil massen er formbar, og justér med lidt ekstra mælk, hvis den er for tør.
Form kugler: Brug våde hænder til at rulle kugler på størrelse med valnødder.
Dæk kuglerne: Rul kuglerne i knuste kiks, så de får et sprødt yderlag.
Afkøl: Placer kuglerne på en bakke, og stil dem i køleskabet i 1-2 timer, så smagene samler sig.
Server: Nyd kuglerne som de er, eller pynt med flormelis eller smeltet chokolade.