Ifølge psykologien: 9 situationer hvor det bedste er at tie stille og gå væk

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge psykologien er det bedst, at du i disse ni situationer tier stille og går væk.

Lige nu læser andre også

I en verden, der hele tiden opfordrer os til at svare - komme med et comeback, forsvare vores synspunkt eller forklare os selv - er det nogle gange klogest at gøre det modsatte.

Psykologer og adfærdsforskere er enige: i visse situationer er stilhed og en rolig exit ikke bare en overlevelsesstrategi, men også selvbeskyttelse, følelsesmæssig intelligens og grænsesætning på én gang.

Uanset om du undgår drama på sociale medier, står over for nogen i følelsesmæssigt kaos, eller blot vælger fred frem for smålighed, er det værdifuldt at vide, hvornår du skal tie stille og trække dig.

Her er 9 øjeblikke, hvor stilhed og afstand ifølge mediet VegOut det stærkeste træk:

1. Når kommentarsporet bliver en kampplads

En uskyldig emoji, og pludselig råber nogen med store bogstaver. Undersøgelser viser, at såkaldte 'trolls' søger opmærksomhed, og ikke løsninger. Luk fanen, sæt noget roligt musik på og lad algoritmen skændes med sig selv.

2. Når nogen er fulde og ude af kontrol

Alkohol mindsker impulskontrol og øger aggression. Det sikreste er at skabe afstand, sænke stemmen eller gå helt. Du kan ikke køle gryden, men du kan undgå at blive skoldet.

3. Når din partner er følelsesmæssigt overvældet

Ifølge The Gottman Institute fungerer logik ikke, når kroppen er i alarmberedskab. Tag en pause på 20 minutter uden diskussion, men med komplet ro.

4. Når kontorsladder begynder

At lytte med gør dig medansvarlig. Forskning viser, at både personer, der står for kontorsladder og passive lyttere mister troværdighed. Gå væk og lad sladderen visne.

5. Når vrede bilister stirrer

Øjenkontakt og gestik kan optrappe situationen. Undgå blikket, hold vinduerne oppe, og skift rute hvis muligt. Stilhed her er mental sikkerhedskørsel.

6. Når fremmedes vrede føles uforudsigelig

Et skub i metroen eller en vred kunde? Fokusér på din egen sikkerhed: hold afstand, tal lavt og forlad stedet.

7. Når samtalen bliver til gaslighting

Gaslighting næres af engagement. Sæt en grænse ('Den her samtale slutter nu') og gå væk. Det handler ikke om kulde - det er selvbeskyttelse.

8. Når du presses af et salgstrick

Højt pres og 'begrænsede tilbud'? Tavshed og afstand bryder dynamikken og giver dig kontrollen tilbage.

9. Når din krop råber stop

Hvis dit smartwatch piber og kæben spænder, så stop op. En pause beskytter dit mentale helbred og hjælper dig med at finde ro og klarhed igen.

Anbefalet til dig