"Jeg blander det med hytteost og lægger det på brød. Der findes ikke noget bedre smørrebrød"

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skal du prøve det?

Lige nu læser andre også

Hvis du trænger til at prøve noget nyt i madpakken eller bare vil have noget lækkert og hurtigt til morgenmad, bør du læse med her.

Hytteostpålæg lyder måske lidt sundt eller kedeligt, men bare rolig; vi skal have gang i smagen, og det bliver alt andet end gråt i gråt.

Forestil dig en cremet, let, syrlig hytteost, vendt med tørrede tomater, et lille hvidløgsknus og et strejf af dild på toppen.

Det smager som ferie i Sydeuropa, men kan klares hjemme på køkkenbordet på under ti minutter.

Sådan skriver mediet Pysznosci.

Opskriften, du ikke vidste, du manglede

Du skal bruge:

  • 200 g hytteost

  • 6-8 soltørrede tomater i olie

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk. naturel yoghurt

  • 1 tsk olie fra tomaterne

  • Salt og peber

  • Frisk dild

Hak tomaterne og hvidløget fint – eller pres hvidløget, hvis du gerne vil slippe for at arbejde.

Rør det hele sammen i en skål med hytteost, yoghurt og lidt af olien. Smag til med salt og peber – og måske en smule tørret oregano, hvis du føler dig international.

Server den straks på et stykke godt brød, gerne ristet. Du vil ikke kunne holde dig fra det en anden gang.

Udover at det smager virkelig godt, er det også ret sundt. Hytteost er fyldt med protein og calcium, og de tørrede tomater bidrager med antioxidanter og smag i lange baner.

Derudover slipper du for mystiske tilsætningsstoffer og uforståelige E-numre.

Så næste gang du kigger skeptisk på din morgenmand, kan du med fordel prøve dette smørrebrød. Det er hurtigt og billigt at lave - og så smager det fantastisk.

Anbefalet til dig