Der er nok ikke mange, der er uenige i, at sprøde, gyldne pommes frites kan noget helt særligt.
De er elsket af både store og små, hvorfor de er blevet fast tilbehør til saftige bøffer og gode burgere.
Når man forsøger at lave de perfekte pommes frites derhjemme, ender det dog tit skuffende.
Enten bliver de bløde og kedelige, og ellers falder de fra hinanden, så man ender med noget, der ikke minder om det, man sigtede efter.
Men her kommer Coca-Cola ind i billedet.
Det skriver mediet Gurmeteka.cz, som står bag artiklen 'Jeg putter kartoflerne i en skål og hælder Coca-Cola i. Tricket fortjener et verdensmesterskab'.
Karamelliseringseffekt
Kartofler er naturligvis hovedpersonen, når det kommer til at lave sprøde pomfritter, men en vigtig biperson, som mange glemmer, er Coca-Cola.
Ved at lægge kartoffelstrimlerne i Coca-Cola inden stegning fremkalder man en karamelliseringseffekt, der sikrer en uimodståelig sprød skorpe udenpå og en lækker blødhed indeni.
Sådan gør du
For at komme i mål med de perfekte pommes frites kræver det de rette kartofler.
Gå efter en melagtig sort, herunder læggekartofler, da de indeholder en god mængde stivelse, som er afgørende for teksturen.
Ingredienser:
700 g kartofler
1,5 liter cola
50 g stivelse
500 ml olie
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, skyl dem grundigt og skær dem i ensartede strimler.
Læg kartoffelstrimlerne i en stor skål eller krukke. Fyld så skålen eller krukken med Coca-Cola lad pomfritterne trække i 10 minutter.
Hæld så væsken fra igen, tør kartoflerne godt af med et køkkenrulle.
Varm derefter olien op i en gryde eller pande og steg kartoflerne, indtil de er gyldne og sprøde.
Lad så fritterne dryppe af på et stykke køkkenrulle og servér dem varme med din yndlingsdip.
Næste gang trangen til en portion sprøde fritter melder sig, behøver du ikke tage turen til den nærmeste fastfoodrestaurant.
Med Coca-Cola-tricket kan du nemlig lave dem helt selv.