En sund og nærende kost er vigtig, når det kommer til både fysisk og psykisk velvære. Ligesom en bil skal kroppen også bruge brændstof for at fungere, og det at smide det rigtige brændstof på kroppen kan have mange helbredsmæssige fordele. Nu afslører en kardiolog en nød, der i allerhøjeste grad anbefales for helbredet.
Det er en beskeden tørret frugt med oprindelse i Vestasien og Lilleasien, der har skabt sig en plads i det spanske og middelhavske køkken, ikke blot på grund af sin smag, men også på grund af dens talrige sundhedsfordele. Den omtalte nød er den lille pistacienød, der indeholder et væld af næringsstoffer, der bidrager til vores sundhed på mange forskellige måder.
En undersøgelse fra Cornell University har afsløret, at pistacienødder har en imponerende høj antioxidantkapacitet, som overgår kendte antioxidantrige fødevarer som blåbær, kirsebær og rødbeder.
Det skriver elespanol
Denne høje antioxidantkapacitet skyldes en unik kombination af næringsstoffer som E-vitamin, carotenoider, phenoler og flavonoider.
Foruden deres rolle i forebyggelsen af kræft, er pistacienødder en fremragende kilde til proteiner af høj kvalitet, der indeholder alle de essentielle aminosyrer nødvendige for kroppen. Dette er især gavnligt for dem, der regelmæssigt deltager i fysisk aktivitet og søger at forbedre eller vedligeholde deres muskelmasse.
”I modsætning til forskellige varianter af nødder, skiller pistacie sig ud ved at have et lavt fedtindhold og lav energiværdi. Derudover har det også et højt bidrag af fibre, både opløselige og uopløselige , samt at den er en rig kilde til kalium og vitaminer E og K. Hertil kommer tilstedeværelsen af phytosteroler, carotenoider såsom lutein og zeaxanthin og phenolsyre. forbindelser. Disse er ansvarlige for dens imponerende evne til at beskytte mod forskellige sygdomme,” siger María Ángeles Escribano, ernæringsekspert-diætist på et hospital i Valencia.
Deres høje indhold af sunde fedtsyrer, proteiner, vitaminer og mineraler bidrager til en næringsrig kost, der understøtter et sundt fordøjelsessystem og generelt velvære.
Regelmæssig indtagelse af pistacienødder er også blevet forbundet med en reduceret risiko for hjertekarsygdomme samt at sænke LDL-kolesterolniveau. Videnskabelige studier tyder på, at at inkludere to portioner pistacienødder om dagen i ens kost kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme betydeligt.
Endelig kan pistacienødden også hjælpe mod stress, da inklusion af pistacienødder i kosten kan hjælpe med at sænke det systoliske blodtryk og puls under stressperioder