Julen er højsæson for gode tilbud i supermarkederne, og danskernes indkøbsvogne fyldes med alt fra julegodter til smørbare fedtstoffer som Kærgården og Bakkedal.
Selvom de smørbare produkter ofte er på tilbud og en sand favorit, når det kommer til smørelse på morgenbrødet, er det ikke noget, kokken Thomas Castberg vil finde frem, når der skal laves mad.
I podcasten 'Spar Kassen', hvor den populære kok optræder som madanmelder og gæstevært, giver han nu sin professionelle vurdering af produkterne.
Det skriver B.T.
Selvom han anerkender deres popularitet, holder han fast i, at de ikke hører til, når det kommer til madlavning.
"Hvis jeg står derhjemme og skal bruge smør, og jeg kun har Kærgården, så går jeg ned og henter smør," udtaler Castberg.
Her er forklaringen
Tv-kokken forklarer, at de smørbare produkter indeholder mere vand og olie end traditionelt smør - og det påvirker kokkekunsten markant.
Med rigtig smør kan man eksempelvis montere sovse, karamellisere og så er det langt bedre at stege i.
Selvom Castberg ikke er vild med idéen om at bruge smørbare produkter i madlavningen, fortæller han i podcasten, at han absolut intet har imod produkterne.
Han holder dog Kærgården til brødet.
Diskussionen, omkring hvorvidt man skal vælge smør frem for smørbare alternativer, peger på, hvordan kompromisser i hverdagen kan ændre måden, vi laver mad på.
Mens danskerne fortsat fylder indkøbsvognene med smørbare fedtstoffer, er der måske grund til at overveje, hvornår man skal vælge det rigtige smør.