Pommes frites er en klassiker på restauranter og grillbarer, uanset om de serveres til bøffen, grillpølsen eller som en snack i sig selv.
Restauranter verden over forsøger løbende at forfine og perfektionere opskriften på sprøde fritter, og mange har taget forskellige metoder i brug for at få det perfekte resultat.
Mange restauranter benytter sig af samme trick til sprøde fritter, og det er et, du ganske nemt kan bruge derhjemme.
Tricket drejser sig om brugen af eddike til fritterne.
Ved at tilsætte lidt eddike til vandet, når kartoflerne blancheres, kan man få en sprødere overflade på fritterne.
Det skriver Chip.
Mange kokke sværger til metoden, der holder kartoflerne i facon og forhindrer, at de bliver grødede under tilberedningen.
”Eddiken hjælper med at bevare formen på kartoflerne og giver dem mulighed for at frigive noget stivelse på forhånd,” forklarer den tyske kok Degner, som anbefaler tricket til dem, der ønsker en sprød skorpe på deres fritter.
Metoden er enkel og kræver blot nogle få ingredienser.
Start med at skære kartoflerne i stave og bring en stor gryde med vand og hvidvinseddike i kog.
Når kartoflerne blancheres i eddikevandet i fire minutter, får de en beskyttende overflade, der giver en særlig sprødhed. Efter blancheringen afdryppes fritterne grundigt og køles af.
Til dem, der foretrækker friturestegte pommes frites, skal olien opvarmes til først 140 grader, hvor fritterne steges kort og hviler, før de steges færdige ved 180 grader, så de opnår den perfekte gyldne farve.
Til ovnen marineres de forkogte fritter i olie og bages ved høj varme i 25 minutter, indtil de er sprøde og indbydende.