Læge afslører: Sådan kommer du 'aldrig til at græde igen', når du skærer løg

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En læge har delt et simpelt tip, der kan hjælpe dig med at undgå at græde, når du skærer løg - og forklarede også videnskaben bag.

Lige nu læser andre også

De fleste kender til det. Midt i madlavningen er man pludselig nødt til at tage en tårefyldt pause, fordi man skærer løg.

Men fortvivl ikke, for Dr. Joe - en læge med over 2,1 millioner følgere på TikTok - er her for at redde dagen med sin nyeste video.

"Jeg vil lære dig, hvordan du aldrig græder igen, når du skærer løg," siger han i sin video på det sociale medie.

Han forklarer, at det at skære løg frigiver en gas kaldet syn-propanthial-S-oxid. Det er denne gas, der gør, at du ender med at få tårer i øjnene.

"Når denne gas reagerer med fugten i dine øjne, danner den svovlsyre, som forårsager den brændende fornemmelse," fortæller han i videoen.

For at modvirke dette foreslår Dr. Joe en simpel løsning: fugt et stykke køkkenrulle og placer det ved siden af løget, mens du skærer. Dette, hævder han, vil tiltrække gassen og forhindre, at den irriterer dine øjne.

TikTok-duoen bag kontoen @partyshirt, der ofte tester tips fra platformen, prøvede dette trick og konstaterede, at ingen af dem græd efter 'timer' med skæring af løg. De kaldte det 'årtiets livshack'.

Dr. Joes video om at undgå tårer i øjnene, når man skærer løg, udløste en del debat blandt seerne. Nogle hævdede, at metoden ikke virkede, mens andre foreslog, at nøglen er at bruge mere end ét fugtigt stykke køkkenrulle.

"Det virker, men jeg fandt ud af, at jeg skal bruge to fugtige køkkenruller. Måske fordi mine er mindre end almindelige køkkenruller, haha," lød det fra en bruger.

"Det virker hver gang for mig," skrev en anden bruger som kommentar til videoen på det sociale medie.

Andre delte deres egne tricks til at undgå tårer i øjnene, når man skærer lov. Et populært forslag var at lægge løget i fryseren i 10-15 minutter, før man skærer det. Dette reducerer gassens flygtighed og mindsker risikoen for irritation.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig