Læge forklarer: Derfor bør du ikke gå i klipklappere

Af: Ida Hansson

|

26/07/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er et populært fodtøj om sommeren, men desværre er skoen ikke god for dine fødder.

Lige nu læser andre også

For mange af os er klipklappere synonymt med solskinsdage, uanset om vi er ved poolen eller bare går rundt i haven.

Men en ekspert har desværre dårligt angående ​​sommerens mest brugte fodtøj ved at påpege de mest væsentlige mangler i skoens design.

På TikTok forklarede den Singapore-baserede fodterapeut Paul Macaulay, hvorfor han personligt aldrig ville bære de flipklappere, der får ind mellem tæerne.

I klippet udpegede han sandaler lavet af det populære mærke Havaiiana for at have en række 'røde flag'.

"De er meget flade og meget tynde, de giver ikke meget fodstøtte," forklarede han og tilføjede, at for at klipklappere kan få hans særlige godkendelsesstempel, skal de have "lidt af en hælskål".

Han kritiserede også klipklappere, der ikke har indbygget svangstøtte, og påpegede, at standardremmen ikke "giver sikkerhed for foden". Det skriver Indy100.com.

"Vi vil gerne se noget med en strop omkring hælen, som kan give mere stabilitet til anklen og holde foden på plads, eller endda den type, der har en strop foran, som holder foden nede," sagde han (så det er jo gode nyheder).

Eksperten påpegede også, at den manglende støtte fra klassiske klipklappere betyder, at mange mennesker er nødt til at gribe fat i skoen med tæerne for at de ikke skal falde af.

Til sidst advarede han om, at fordi de er så åbne, kan klipklappere tørre dine fødder ud. Dette kan være særligt "højrisiko" for diabetikere, sagde han, fordi "tørhed kan give revner, og disse revner kan blive til sår."

Alligevel insisterede han på, at der er en tid og et sted for sandalerne - nemlig til at have på på en tur til stranden eller poolen.

"Hvis du kun går, lad os sige 500 til tusind skridt, og du ikke vil være massivt fysisk aktiv, så er jeg helt for det," sagde han i en anden TikTok-video.

Anbefalet til dig