Læge gør dette efter badet: Har utallige fordele for hendes helbred

Af: Lucas Andreas

|

05/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den simple lille tilføjelse til baderutinen kan have stor effekt.

Mest læste i dag

Det kan være klogt at undersøge, om der er ting man kan gøre for at forbedre sit helbred. Nogle gange kan små ting have stor betydning, og det behøver ikke kræve indkøb af dyre produkter eller medicin. Den kvindelige læge Janine deler en overraskende let implementerbar ændring i din baderutine, der kan gøre en stor forskel for din sundhed.

Janine Bowring, en læge og naturlæge, og mor til fem, deler nu et vigtigt råd om vandrutiner i brusebadet. Med et omfattende publikum på YouTube, hvor hun deler sine insigter, understreger Bowring vigtigheden af et ofte overset skridt i badet – afslutningen med koldt vand.

Bowrings råd, som hun detaljeret forklarer i en af hendes YouTube-videoer, går ud på at afslutte ethvert brusebad med en strøm af koldt vand, især over hovedet og brystet. "Det gavner leptinreceptorerne," siger Bowring, som påpeger, at dette skridt er afgørende for at opnå hormonbalancen gennem leptinresistens. Denne praksis er, ifølge Bowring, ikke blot godt for krop og sind, men spiller også en rolle i vægttab.

Det er værd at bemærke, at koldtvandsafslutningen ikke kun er en overfladisk skønhedsrutine. Bowring fremhæver dens dybere påvirkning på kroppen, herunder dens evne til at stimulere vagusnerven. "Det hjælper den parasympatiske del af nervesystemet, som får dig til at slappe af," forklarer hun. Denne proces bidrager til et bedre humør og mindsker angst og nervøsitet.

For dem, der ønsker at inkorporere denne praksis i deres daglige rutiner, anbefaler Bowring at rette den kolde vandstrøm mod ansigtet og brystet og blive under strålen så længe som muligt. "Det vil hjælpe dit generelle helbred meget," tilføjer hun. Hendes råd er ikke kun baseret på personlig erfaring, men også på hendes ekspertise som læge og naturlæge.

Du kan se hele videoen herunder:

Anbefalet til dig