Lægen deler 'banebrydende' trick til at falde i søvn på få minutter ved hjælp af særlig metode

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du har svært ved at falde i søvn om aftenen, har en læge delt et 'banebrydende' trick, der hjælper dig med at falde i søvn på få minutter - og det involverer ikke at tage kosttilskud.

Lige nu læser andre også

Der er intet mere frustrerende end ikke at kunne falde i søvn efter en lang dag. Cirka hver tredje person lider regelmæssigt af søvnløshed, ifølge data fra NHS. Denne tilstand gør det svært for folk at falde i søvn. Det skriver Daily Star.

Selvom en enkelt rastløs nat sandsynligvis ikke vil forårsage betydelig skade, kan vedvarende dårlig søvn føre til alvorlige sundhedsproblemer som diabetes og hjertesygdomme.

Udover at undgå koffein tæt på sengetid og begrænse skærmtid, er der også teknikker, du kan bruge til at 'narre' din krop til at falde hurtigere i søvn.

Dermatolog Dr. Scott Walter har ifølge Daily Star delt et trick, han ville ønske, han havde kendt før i sine 30'ere. Det er et simpelt trick, der handler om, hvordan man falder hurtigt i søvn med en metode, han beskriver som en 'ægte game-changer'.

"Jeg er læge og har nogle gange problemer med at falde i søvn, og jeg vil fortælle dig om metoden, der var som en 'game-changer' for mig, da jeg først havde lært den," sagde Dr. Walter i en video på TikTok.

Han præciserede, at hans trick ikke involverer 'noget som at tage melatonin', en kunstig version af hormonet, der inducerer søvnighed, 'eller andre kosttilskud'. Det involverer heller ikke 'at tage et varmt brusebad før sengetid eller endda at læse', tilføjede han.

Lægen beskrev det i stedet som en 'enkel mental øvelse' kendt som 'kognitiv blanding'. Det er en metode til 'at omarrangere eller reorganisere dine tanker', som kan sammenlignes lidt med at blande en kortbunke.

Målet er at aflede 'dit sind fra bevidste tankemønstre', der kan holde dig vågen, og der er flere måder at gøre dette på.

"Bare at tænke på tilfældige ord eller objekter, der ikke har noget med hinanden at gøre, for eksempel ko, blad, sandwich," sagde Dr. Walter, og foreslog at gentage dem i dit sind, indtil du falder i søvn.

Hvis det er for besværligt at finde på tilfældige ord, er der en alternativ metode, der også kan bruges til at falde i søvn.

"Først vælger du et bogstav i alfabetet. Derefter begynder du at tælle dit hjerteslag. Derefter tænker du på et ord, der begynder med det bogstav, for hvert ottende slag," sagde Dr. Walter.

Eksperten hævdede, at denne teknik virker, fordi den ikke kun distraherer din hjerne, men også simulerer det, der kaldes 'mikrodrømme', som vi oplever, når vi er ved at falde i søvn. Så når du starter dette, signalerer du til din hjerne, at det er 'sikkert' at falde i søvn.

Anbefalet til dig