Lider du af snorken?: Så skal du droppe disse fødevarer

Af: Ida Hansson

|

31/08/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du- eller din partner, er tilbøjelig til at snorke om natten, kan du drage fordel af at skære visse fødevarer ud af din kost.

Lige nu læser andre også

Lad os være ærlige, at vågne op til lyden af ​​din partner, der snorker midt om natten, er en af ​​de mest irriterende dele ved at dele seng. Og hvis du er den, der snorker, kan det være frustrerende at vide, at du ikke kan kontrollere, hvad du gør, når du sover, uanset hvor meget du ønsker at gøre nætterne lettere for den- eller dem, omkring dig.

Men heldigvis behøver du ikke acceptere din skæbne som snorker, for ifølge sundheds- og ernæringseksperter kan du faktisk skære ned på, hvor meget du snorker, blot ved at foretage nogle ændringer i din kost. Tilsyneladende er der nemlig visse fødevarer, du ikke bør spise før sengetid, hvis du vil stoppe med at snorke.

Visse fødevarer kan udløse snorken, fordi de får kroppen til at producere mere slim og udløser betændelse i næsepassagerne, hvilket resulterer i høj hvæsen og raslen under sengetid.

Anti-inflammatoriske fødevarer som grøntsager, frugt, laks og nødder er derfor gode produkter at spise før sengetid for at holde snorken på et minimum, men andre bør undgås for enhver pris.

"Selvom det at ændre din kost måske ikke helt forhindrer dig i at snorke, kan det hjælpe dig langt med at håndtere og reducere symptomerne. Hvis du vil have en bedre nattesøvn eller ønsker at skåne din partner fra dine høje lyde, så tag et kig på din kost og prøv at fjerne de fødevarer, der kan udløse snorken. Ved at reducere dit indtag af forarbejdede fødevarer, mejeriprodukter, hvede og sukker og inkorporere mere anti-inflammatoriske fødevarer i din kost, kan du forhindre blokeringer i luftvejene og bihulerne og tilskynde til bedre luftstrøm når du sover, "fortalte Ashleigh Tosh, fra Prepped Pots til mediet Daily Star.

Så hvilke fødevarer skal du undgå, før du går i seng for en god nats søvn? Nå, først ud er mejeriprodukter.

Du bør skære ost, yoghurt og is fra før sengetid, da laktosen i mejeriprodukter øger produktionen af ​​slim, som kan bidrage til snorken. Det skriver Mirror.

Du bør også droppe sukkerholdige drikkevarer og fødevarer såsom slik, småkager og læskedrikke, da forarbejdet sukker også kan føre til betændelse i din hals og næsepassager. Det samme kan siges om hvedebaserede produkter, herunder brød og kager, som ikke kun bidrager til inflammation, men også booster de molekyler, der forårsager slimproduktion.

Fastfood bør aldrig spises før sengetid, hvis du vil stoppe med at snorke, da den stærkt forarbejdede mad kan forårsage overbelastning i luftvejene.

Indtagelse af store måltider før sengetid kan også forårsage fordøjelsesbesvær, hvilket fører til forstyrret søvnmønster og potentielt forværret snorken.

Anbefalet til dig