Hvis du drømmer om at holde dine løg friske længere, kan en simpel ændring i din opbevaring gøre hele forskellen.
Mange af os laver den klassiske fejl at smide løgene i køleskabet eller lade dem ligge på køkkenbordet, men begge steder er faktisk langt fra ideelle.
Ved at finde den rette placering kan du undgå, at dine løg bliver bitre, bløde eller endda begynder at spire.
Det skriver Express.
Ifølge ekspert Karen Lamar fra Organic Cotton Mart bør løg opbevares væk fra både køleskabet og køkkenbordet.
“Hovedreglen for at opbevare hele løg er at holde dem et køligt, tørt og mørkt sted,” forklarer Lamar.
Når løg udsættes for lys og fugt, risikerer de at spire og blive bitre i smagen, eller endnu værre – at mugne og rådne.
Køleskabets fugtige miljø kan hurtigt få løgene til at blive bløde og dårlige.
Og lys på køkkenbordet kan få dem til at spire hurtigere.
I stedet bør løgene opbevares et mørkt sted – som i en skuffe eller et skab – og helst i en netpose, der sikrer luftcirkulation.
En vigtig tommelfingerregel er også at holde løgene væk fra kartofler og andre fugtafgivende grøntsager, som ellers kan få løgene til at rådne.
Har du derimod skrællede eller hakkede løg, er det bedst at opbevare dem i køleskabet i en tætsluttende beholder, så de ikke påvirker smagen af andre fødevarer.