Mange danskere gør det: Derfor må du aldrig tage hjemmefra, mens opvaskemaskinen kører

08/09/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er nok de fleste af os, der er tager hjemmefra mens opvaskemaskinen var igang.

Mest læste i dag

Hvis du er én af de danskere, som kan finde på at forlade huset eller ligge dig til at sove, mens enten vaskemaskinen, opvaskemaskinen eller tørretumbleren kører, så bør du læse med her. 

Det er nemlig en rigtig dårlig ide, som kan ende med at koste dig, din familie eller dine kæledyr livet.

Disse tre maskiner er nemlig ifølge idenyt nogle af de helt store syndere, når det kommer til 'brandstartere' i private hjem. 

De fleste ved nok godt, at elektriske apparater er skyld i mange af de brande, som ødelægger danske hjem, men der er til gengæld mange, som ikke ved, at man selv kan gøre meget for at undgå disse brande.

Det er nemlig vigtigt at være opmærksom på, hvornår og hvordan man bruger de elektriske apparater, hvis man vil undgå en eventuel brand. 

Den norske beredskabsstyrelse opfordrer således efter en række alvorlige 'opvaskemaskine-brande' i Norge til, at man kun bruger sin opvaskemaskine, vaskemaskine og/eller tørretumbler, når man er hjemme og vågen. 

"Vores klare råd er at sørge for, at alle maskiner er slukket, før man forlader huset, og før man lægger sig til at sove," har Rolf Sørup, der er administrerende direktør i norsk beredskabsstyrelse, udtalt i en pressemeddelelse. 

De tre nævnte maskiner er faktisk næstefter komfuret hovedårsagen til brande i private hjem, og det er især, fordi mange har dem kørende, mens huset er tomt eller om natten, hvilket gør, at ingen er til stede til at standse branden, før den udvikler sig. 

Herunder er fem gode råd til at undgå brand ved brug af elektriske apparater:

  • "Vær til stede og vågen ved brug af opvaskemaskinen, vaskemaskinen eller tørretumbleren.

  • Tøm filteret i tørretumbleren før brug – hver gang! 

  • Sluk helt for alle de elektriske apparater, som ikke er i brug, når du forlader huset.

  • Oplad kun elektrisk udstyr, når du er vågen og til stede

  • Sørg for at oplade på en ikke-brandfarlig overflade og undgå at dække apparaterne til."

Anbefalet til dig