Mange får hjælp af en VVS'er til det: Du kan spare regningen med dette vidundermiddel

Foto: YouTube
Foto: YouTube
En VVS'er har afsløret, hvilket middel, han bruger, til at løse det udbredte problem.

Mest læste i dag

Har du nogensinde oplevet, at dit vand i håndvasken eller bruseren løber ikke rigtigt ud? Så bør du læse med her.

Der findes nemlig et nemt trick, som kan få bugt med selv de værste propper, hvilket også betyder, at du kan slippe for en dyr VVS-regning eller dyre produkter.

Sådan skriver Linternaute.

Når afløbet er stoppet, er det tit fordi hår eller skidt har sat sig fast og blokerer for vandet. Derved hober der sig mere og mere snavs op, indtil afløbet er helt stoppet, og vandet ikke kan løbe væk fra badeværelset eller køkkenet - alt afhængigt af, hvor problemet befinder sig.

Man kan godt finde en masse forskellige produkter i butikkerne til at rense afløbet, men mange af dem indeholder nogle ret hårde kemikalier, som kan skade rørene, og derudover er de også dyre.

Alligevel er der mange, der tyer til disse produkter, da det alligevel vil være billigere at købe dem end at få en VVS'er ud.

Det viser sig dog, at VVS'ere faktisk bare bruger almindeligt opvaskemiddel, som er et billigt og miljøvenligt alternativ - og det kan du også benytte dig af.

Sådan gør du

  • Hæld en halv flaske opvaskemiddel ned i afløbet.

  • Sæt proppen i, eller sørg for, at der ikke løber vand i afløbet, mens du gør det.

  • Fyld vasken med varmt vand.

  • Træk proppen op, så al det varme vand kan løbe ned gennem afløbet. Pas på med det varme vand, og brug en gaffel eller lignende til forsigtigt at fjerne proppen.

  • Husk på at afløbet ikke nødvendigvis er frit lige med det samme. Det kan tage nogle minutter, før blokeringen er opløst.

Opvaskemiddel bruges - som tidligere nævnt - ofte blandt VVS'ere for hurtigt at få et afløb fri for snavs og andet skidt.

Hvis der ikke sker noget efter et par timer med ovenstående metode, bør du ringe til en VVS'er. Han kan give dig gode råd og hjælp. For at undgå at det stopper til igen, kan det være en god idé at bruge et filter i vasken, som kan fange hår og andet, før det når ned i afløbet.

Anbefalet til dig