Mange har dem hjemme i køkkenet: Her er grunden til, at du ikke bør bruge dem

21/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
De fleste af os har dette redskab hjemme i køkkenet, men der er faktisk en god grund til, at man ikke bør bruge dem.

Mest læste i dag

Lugte i køkkenet er ikke en usædvanlig begivenhed. Det er trods alt i køkkenet, vi tilbereder vores mad, smider ting ud og samles over en kaffe eller et måltid.

Men selvom et køkken fremstår rent og pletfrit, kan der faktisk være et redskab, der kan forårsage en uønsket lugt i dine skabe: dine plastikskåle.

Plast har en tendens til at absorbere ingredienser, som kan efterlade plastikskåle og Tupperware med grimme pletter og lugt. Ud over vedvarende lugte og pletter er det ikke alt plastik, der tåler opvaskemaskine eller endda mikrobølgeovn. At vaske op i hånden er den eneste mulighed for at holde dem rene, og du vil gerne undgå varme overflader, så plastikken ikke smelter.

Hvis du har fokus på at smide en Cæsarsalat med masser af ansjoser og hvidløg, ville det være bedst at vælge en skål lavet af et mindre porøst materiale- for eksempel glas eller rustfrit stål.

Hvis du vil undgå lugt, hvad er så de bedste materialer? Til at starte med er glas et ikke-porøst materiale, så glasskåle vil ikke plette eller tage lugt til sig. Keramik- og metalskåle risikerer heller ikke at blive stinkende, selvom hvert af disse materialer har fordele og ulemper. Det skriver Thedailymeal.

Glas, keramik og metal er alle meget holdbare, selvom keramiske skåle let kan gå i stykker, og glas kan revne, selvom det er hærdet. Hvis du leder efter en skål, der er praktisk, samtidig med at den er æstetisk - så skal du gå med keramik.

Keramiske røreskåle fås ofte i mange forskellige farver og teksturer, hvilket gør dem til det perfekte valg for alle, der ønsker at matche deres redskaber til designet i køkkenet.

Hvis du ikke er interesseret i udseende og vil have en billig løsning, der holder længere end plastik, så vælg metalskåle. Skåle i rustfrit stål er klassiske og bruges ofte i restaurantkøkkener; bare vær forsigtig, når du tilføjer varme ingredienser, da metallet også bliver varmt. Desuden har mange glasskåle specielle funktioner som måleguides, hældetude og låg, hvilket gør dem særligt gode til bagning; glas er også ret holdbart.

Anbefalet til dig