Det er nok ikke gået manges næse forbi, at leveomkostningerne for danske familier er høje, og i takt med stigninger er flere også i højere grad end tidligere blevet opmærksomme på madspild.
Derfor er mange begyndt at opbevare madrester i opbevaringsbokse, og det er noget, boligsalgschef hos hypermarkedet Prisma, Matti Viitanen, har bemærket.
Det skriver MTV.
"Det kan for eksempel ses hos os på den måde, at flere og flere af vores kunder interesserer sig for den ortodokse konservering af fødevarer. Mange ønsker at kunne udnytte al deres mad og forlænge brugstiden på maden," forklarer han.
Vigtigt at gøre dette, for at maksimere holdbarhed
Viitanen giver også praktiske råd til, hvordan man bedst håndterer madopbevaring i hjemmet for at maksimere madens holdbarhed.
Han påpeger vigtigheden af korrekt opbevaring i køleskabet, hvor forskellige madvarer kræver forskellige temperaturer. "Moderne køleskabe har ofte forskellige temperaturer til opbevaring af grøntsager og kød," siger han og understreger vigtigheden af at pakke forskellige fødevarer separat for at undgå, at smage blander sig.
Et andet vigtigt råd til forbrugerne er at afkøle maden ordentligt, før den placeres i køleskabet. Det er vigtigt for ikke at hæve temperaturen inde i køleskabet, da det kan skade andre madvarer.