Meget få ved det: Her advarer tandlæger om aldrig at børste tænder

22/07/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Meget få er faktisk klar over det.

Mest læste i dag

En særdeles anerkendt tandlæge, Rhona Eskander, har løftet sløret for de vaner, der kan forværre tilstanden af vores tænder og føre til uønskede besøg hos tandlægen. 

Med sin ekspertise har hun formidlet vigtige råd om, hvordan vi bedst kan tage vare på vores tandsundhed. 

Det gør hun gennem videoer på den populære platform TikTok. 

Hendes udfordrende opslag advarer mod visse vaner, der kan resultere i en tandkatastrofe, hvis de ikke bliver behandlet med forsigtighed.

En af de første overraskende vaner, Rhona Eskander  advarerimod, er at indtage vand med citron. 

På trods af, at mange mennesker har dette som en del af deres drikkerutine, så er det ifølge tandlægen ikke en sund løsning for tænderne. 

Endvidere advarer hun imod kulsyreholdige drikkevarer, såsom kulsyreholdigt vand, sodavand m.m., da de alle kan have en skadelig effekt på vores tænder.

En anden vigtig pointe, som tandlægen fremhæver, er behovet for at undgå slik. I stedet anbefaler hun, at man begrænser sit sukkerindtag og nyder et stykke chokolade for at minimere skaden på vores tænder.

Rhona Eskander påpeger også en interessant detalje omkring tandbørstning efter morgenmad. 

Mens mange af os måske automatisk børster vores tænder umiddelbart efter morgenmaden, advarer tandlægen imod denne praksis. 

I stedet lægger hun ikke skjul på, at vi børster vores tænder før morgenmaden for at beskytte dem mod mulig skade forårsaget af syren fra fødevarer.

Det er tydeligt, at Rhona Eskander er en ekspert, der forstår vigtigheden af tandsundhed. Gennem sine TikTok-opslag inspirerer hun tusindvis af mennesker til at tage de nødvendige skridt for at bevare et sundt smil og undgå potentielle tandproblemer.

Anbefalet til dig