Mysteriet er nu løst: Derfor er plastikgenstandene stadig våde efter opvask

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er en helt speciel årsag til, at dine plastikgenstande er våde, efter opvasken har kørt.

Lige nu læser andre også

Hører du til gruppen, der har undret sig over, hvorfor tupperware-bokse og andre plastikgenstande altid har dråber på sig, når opvaskemaskinen er færdig med at køre?

Hvis ja, så får du svaret her.

En australsk TV-personlighed, Doc Karl, har nemlig forklaret, hvorfor man altid er nødsaget til at være klar til at tørre plastikgenstandene fra opvaskemaskinen af med et viskestykke eller lignende:

“To grunde. Så lidt baggrund først. Opvaskemaskinen vasker alt, men til sidst går den ind i en varmecyklus. Alt indeni bliver opvarmet til omkring 50 grader celsius, og denne varme vil fordampe alt vandet”, forklarer han.

Glas og tallerkener er helt tørre og rene, når de har været i opvaskemaskinen, og det skyldes at de både er tunge, har en høj specifik varme og at de kan lagre meget varme - noget Tupperware og andet plastik ikke har:

“En Tupperware-beholder er meget let, den vejer ikke meget, og den har en lav specifik varme”, forklarer TV-personligheden yderligere.

Tupperware-beholderen lagrer altså næsten ikke varme, hvilket er helt modsat af tallerkener og glas. Den minimale varme, beholderen har lagret, vil samtidig fordampe noget hurtigere, og derfor vil der stadig være dråber tilbage på den.

Tupperware er lavet af det fossile brændstof, olie, som ikke kan blandes med vand. Netop også af den grund spredes vandet ikke jævnt over overfladen på plastikken, ligesom det sker på keramikken og glassene.

I stedet sætter vandet sig i små dråber på Tupperware-beholderne og andre plastikgenstande.

Problemet kan ikke umiddelbart løses, så derfor må man fortsat i de danske hjem bruge viskestykket, efter at opvasken har kørt.

Anbefalet til dig