Når du har set dette hemmelige trick, vil du aldrig smide din bananskræl ud igen

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er de færreste, der kender til tricket.

Mest læste i dag

At dyrke sunde planter kræver mere end blot sollys og vand.

Når vi tænker på at give vores planter de nødvendige næringsstoffer, er det tid til at tænke ud af boksen. Det viser sig nemlig, at en bananskræl kan være en skjult skat i din haveplejearsenal.

Herunder kan du se, hvordan du udnytter din bananskræl til at give dine planter fornyet styrke.

Smid ikke bananskrællen ud

Når du nyder en velsmagende banan, skal du huske at gemme skrællen. I stedet for at smide den væk kan du bruge den til noget nyttigt.

Læg din bananskræl i en gryde

Tag din samlede bananskræl og læg den i en gryde. Dæk den med vand og lad den ligge i mindst 24 timer. Dette giver tid til, at vandet absorberer de værdifulde næringsstoffer fra skrællen.

Brug vandet som naturlig gødning

Nu er det tid til at bruge den bananberigede vand til dine planter. Hæld vandet fra gryden direkte ned til dine planter. Dette naturlige gødningsmiddel er fyldt med næringsstoffer, som dine planter vil elske.

Læn dig tilbage

Når du begynder at bruge bananvandet regelmæssigt, vil du bemærke, at dine planter bliver sundere og mere livlige. Du kan derefter blot læne dig tilbage og se magien ske.

At bruge din bananskræl til at lave plantegødning er en enkel og miljøvenlig måde at pleje dine planter på, samtidig med at du reducerer affald. Så næste gang du nyder en banan, tænk på, hvordan du kan dele dens fordele med dine grønne venner ved at lave en nærende gødning via skrællen.

Anbefalet til dig