Næsten alle gør det: Derfor bør du ikke opbevare mælk i køleskabsdøren

Af: Lucas Andreas

|

30/10/2024

Livsstil
Foto: Arla
Foto: Arla
De fleste gør det, men man bør faktisk lade være.

Lige nu læser andre også

For de fleste er køleskabsdøren et naturligt sted at placere mælkekartonen, men faktisk findes der en smartere løsning til at holde mælken frisk længere.

Selvom døren er nem at komme til, er det også det område i køleskabet, hvor temperaturen varierer mest, hvilket kan fremskynde mælkeprodukters fordærv.

Hver gang køleskabet åbnes, strømmer varm luft ind, og temperaturen stiger særligt i dørområdet.

Mælk har imidlertid brug for stabil kulde for at holde sig frisk, da både enzymer og bakterier påvirkes af selv små udsving i temperaturen. Derfor er et mere stabilt sted i køleskabet afgørende for, at mælken holder sig frisk i længere tid.

Den bedste placering for mælk er på en af køleskabets øverste hylder, hvor temperaturen forbliver mere konstant og lav.

Ved at bruge denne placering minimeres temperaturudsving, og som bonus kan det også reducere risikoen for at komme ud for at drikke dårlig mælk,

For dem, der ønsker optimal holdbarhed, er det også en god idé at sikre, at kartonen er helt lukket, da mælk kan absorbere lugte fra køleskabet, hvilket påvirker både smag og friskhed.

Næste gang køleskabet åbnes, kan et hurtigt skift af mælkeplaceringen altså være vejen til længere holdbarhed og bedre smag.

Anbefalet til dig