Næsten alle gør det: Derfor skal du ikke vaske håndklæder på 60 grader

Foto: Shutterstock
En dansk ekspert er nu kommet med en udtalelse, der helt sikkert vil være flere holdninger til.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at bæredygtighed vinder større og større indpas i de danske hjem.

Dog viser det sig dog, at selv de mest grundlæggende rutiner, herunder vask af sengetøj og håndklæder, kan justeres for at skåne miljøet; endda uden at man behøver at gå på kompromis med hygiejnen.

Anne Grete Rasmussen, der også går under navnet Fru Grøn, har 25 års erfaring inden for rengøringsbranchen, og hun opfordrer nu danskerne til at genoverveje deres vaskevaner.

Det skriver B.T.

Ifølge Fru Grøn behøver man ikke vaske sit sengetøj så ofte, som mange tror:

"Det er faktisk helt ok at vente til hver tredje eller hver fjerde uge, før man stopper sengetøjet i maskinen", udtaler hun og påpeger dog, at det omfatter raske mennesker som udgangspunkt. Hvis man er syg, har astma eller lignende kan sagen være en helt anden.

Håndklæder ved 60 grader?

Fru Grøn anbefaler ydermere, at man vurderer behovet for at vaske håndklæder individuelt og overvejer at vaske dem ved lavere temperaturer.

Ifølge hende skal man nemlig ikke altid vaske sine håndklæder ved 60 grader:

"Og faktisk vil jeg sige, at man behøver ikke altid at vaske håndklæderne ved 60 grader, og det siger jeg, selvom jeg får hug får det nogle gange", siger hun.

Brug din lugtesans

Fru Grøns filosofi anbefaler yderligere at man bruger næsen til at beslutte, om noget behøver en tur i vaskemaskinen.

Ved at vælge miljøvenlige vaskemidler og anvende dem effektivt, kan man undgå behovet for hårde kemikalier til pletfjerning, lyder det fra eksperten.

Anbefalet til dig