Køleskabet er hjertet i ethvert køkken, men dets konstante energiforbrug ville de fleste nok gerne være foruden.
Nu, hvor vintertarifferne også melder sin ankomst, er det godt at vide, hvordan man kan minimere køleskabets strømforbrug, og i den forbindelse vinder et særlig trick overskrifter.
Nemlig brugen af korkpropper.
Selvom vi normalt forbinder disse små propper med vinflasker, viser nyere undersøgelser fra Harvard University, at de også kan spille en nøglerolle i at forbedre køleskabets effektivitet.
Sådan skriver Executive Digest.
Hvordan fungerer korkpropperne?
Når korkpropper placeres i køleskabet, hjælper de med at fordele den kolde luft mere jævnt, hvilket sikrer, at temperaturforskelle minimeres.
Med andre ord holdes alle hjørner af køleskabet kolde.
Den mere effektive luftcirkulation betyder, at køleskabet ikke skal arbejde så hårdt for at opretholde en konstant temperatur, hvilket kan reducere energiforbruget.
Flere fordele
Udover energibesparelserne kan korkpropperne også løse andre praktiske problemer.
Dårlig luftcirkulation kan ofte føre til ophobning af is eller frost i køleskabet, hvilket kan gøre det mindre effektivt og skabe besvær for brugeren.
Korkproppernes evne til at forbedre luftstrømmen kan reducere den risiko og dermed forlænge køleskabets levetid.
Til slut er det værd at kaste lys over, at korkpropper faktisk også kan absorbere uønskede lugte. På grund af materialets porøse natur kan propperne opsuge og neutralisere lugte fra forskellig mad, hvilket ikke ligefrem er nogen ulempe.
Næste gang du står med en korkprop i hænderne, kan du overveje at lade være med at smide den ud.