Nyser du rundt om juletræet? Så lider du måske af Juletræssyndrom

Af: Mie M.B

|

12/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Uanset om træet er ægte eller kunstigt kan disse allergener trigges

Mest læste i dag

Har du også oplevet at næsen løber, øjnene klør og andre allergiske kendetegn rammer dig når juletræet bliver båret indenfor? Uanset om det er et ægte eller kunstigt juletræ kan den familiekære juledekoration bærer en masse ting med sig, som man kan være allergisk overfor. Denne reaktion kaldes også for Juletræssyndromet, men bare rolig, der er hjælp at hente. Forbes bringer her en række ting du kan gøre, for at holde Juletræssyndromet så langt fra dig som muligt:

Hold træet udendørs: At opbevarer træet udenfor så længe som muligt giver det mere naturlig ventilation og kan blæse mange allergener væk.

Rengør dit træ: Dette er ikke en joke. Når du skal have dit træ indendørs, kan du prøve at skylle det først med en haveslange, blæse allergener væk med en løvblæser eller som det mindste ryste træet først.

Rengør dig selv: Så snart du har haft kontakt med et træ, skal du skifte tøj og ikke have det på, indtil det er vasket. Overvej også at tage et brusebad for at fjerne eventuelle allergener, der stadig kan sidde på dig.

Rengør alt: Træet kan også sprede allergener til alt omkringliggende, såsom tæppet, møblerne og juletræspynten. Så husk at støvsuge og rengøre rundt om træet ofte.

Sørg for, at rummet er godt ventileret, og luften omkring træet er godt filtreret: At placere en luftrenser lige ved siden af træet kan hjælpe med at trække allergener fra luften.

Minimer eksponeringen for træet: Du kan stadig beundre et træ på afstand. Overvej at placere træet i et rum, du ikke besøger ofte. Og slip af med træet, så snart ferien er slut. Jo længere du beholder træet, jo mere skimmel kan der vokse i det, jo mere kan insekter skide på det, og jo mere eksponering får du for alle allergenerne. 

Prøv allergimedicin: Hvis du begynder at få symptomer, kan en god gammeldags næsespray være vejen frem. 

Held og lykke og glædelig jul!

Anbefalet til dig