Det kan have betydning for både smag og helbred, hvis æggene i dit køkken ikke er friske. Heldigvis er det nemt at tjekke, om æggene er gode uden at knække skallen på dem.
Dette skriver Sosialnytt.
Nedenfor kan du læse to simple tricks, som afslører om et æg er friskt eller nærmere hører til i skraldespanden.
Vandtesten er en utrolig simpel og pålidelig metode, når æggets friskhed skal stå sin prøve. Det eneste du skal bruge er en skål med vand.
Fyld herefter skålen med koldt vand. Der skal være nok vand i skålen, til at ægget kan flyde. Nu lægges ægget forsigtigt ned i skålen.
Herefter kan følgende tre scenarier udspille sig:
Ægget synker ned mod bunden og bliver liggende vandret. Dette betyder, at ægget er friskt og trygt kan spises.
Ægget synker, men bliver stående på højkant. I denne situation er ægget stadig trygt at spise, men det er ikke helt så friskt. Du bør snart bruge ægget.
Ægget flyder. Du bør ikke bruge ægget - det er ikke friskt og skal smides ud.
En anden metode er at lytte til ægget. Tag ægget op og hold det tæt på dit øre. Ryst det forsigtigt:
Ingen lyd betyder, at ægget er friskt.
Svag lyd betyder, at det ikke er helt så friskt længere og snart bør spises.
Høj lyd indikerer, at indmaden i ægget bevæger sig. Ægget er dårligt og bør smides ud.
Ovenstående tricks er enkle at anvende, og du kan sikre dig, at du kun bruger friske æg i din madlavning.