Prøv simpelt trick: Sådan rengører du ovnen - helt uden at skrubbe

Livsstil
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Der er nogle huslige pligter, der er virkelig kedelige - og rengøring af ovnen er bestemt en af dem.

Lige nu læser andre også

En ovn er uundværlig i de fleste køkkener grundet dens alsidighed i forbindelse med madlavning. Bagsiden af medaljen er, at rengøring af ovnen for mange er en af de værste huslige pligter. Men dette enkle trick kan få din ovn til at skinne - uden at du skal skrubbe i en evighed.

Det skriver Mirror.

De fleste kender nok til forskellige typer af ovnrens, men faktisk kan man nøjes med et langt mere simpelt, og billigere, alternativ. 

Det kræver simpelthen bare, at man sætter et fad med vand ind i ovnen. Dampen fra vandet sørger nemlig for at løsne fedt, snavs og skidt, hvilket betyder at alt det hårde arbejde bliver gjort for dig. 

Men hvordan gør man helt nøjagtigt? Når du er færdig med at lave mad i din ovn, skal du skrue temperaturen op på høj varme og sætte et ovnfast fad med varmt vand ind i ovnen. 

For den fulde effekt bør fadet med vand stå derinde mellem 20 minutter til en time. Det er vigtigt, at ovnen er kølet helt af, inden du går i gang med næste skridt, som er at tørre alt det snavs og fedt væk, som dampen har løsnet. 

Hvis du gerne vil give ovnen den helt store tur og også rengøre risten, kræver det noget ekstra. 

Selvom der er flere måder, det kan gøres på, anbefaler eksperterne hos OvenU, at lægge den i blød i en stor balje (fx et badekar) med nogle enkle ingredienser fra køkkenskabet. 

Hos OvenU anbefaler de: "Fyld dit badekar med varmt sæbevand, og sørg for, at ristene er helt dækkede. Tilsæt ca. 2 dl bagepulver og ca. 1 dl opvaskemiddel. Lad dine stålriste ligge i blød i rengøringsopløsningen i 6-10 timer. Når de har ligget og trukket, skal du tørre dine stålriste rene med en mikrofiberklud vædet i varmt sæbevand."

De anbefaler derudover at undgå brugen af ståluld eller børster, når du skrubber ristene, da de kan skabe ridser, som kan føre til rust.

Så, næste gang du skal rengøre din ovn, kan det være et forsøg værd at afprøve denne simple teknik, så du slipper for at bruge unødig tid på at skrubbe.

Anbefalet til dig