Psykolog slår fast: Derfor er julepynt i november en god ide

Foto: Shutterstock.

Det er slet ikke en dum ide at finde julepynten frem nu, forklarer en psykolog.

Kalenderen viser november, og det betyder, at december nærmer sig med hastige skridt. En tur i Netto eller Rema 1000 afslører også, at julen venter lige om hjørnet. Brunkager, pebernødder og andre lækkerier er allerede at finde på hylderne, og mange steder er det første julepynt fundet frem.

Men faktisk viser det sig, at det slet ikke er en dum ide at begynde at jule allerede nu. Det forklarer psykologen Steve McKeown til mediet Unilad.

“I en verden fuld af stress og angst kan folk godt lide at omgås ting, der gør dem glade, og julepynt fremkalder stærke følelser fra barndommen,” fortæller han og uddyber:

“Julepynt er simpelthen en måde at finde vej til de følelser af spænding og magi, som mange husker fra barndommen.”

Foto: Shutterstock. 

En undersøgelse viser også, at folk, der sætter julepynt op tidligere, er gladere, end de personer, der venter, skriver Unilad. 

Derfor er det altså bare med at finde julepynten frem, hvis man allerede nu har lyst til at pynte op til højtiden.

Den store lystændingsfest

Hos Salling Group venter de ikke til december med at tænde julelys. Faktisk finder den store lystændingsfest sted i Aarhus fredag d. 5. november klokken 19.

”Vi har glædet os og ventet utålmodigt på denne særlige dag, hvor vi igen kan invitere byen til lystændingsfest. Vi er meget taknemmelige over, at vi igen kan give hele byen en oplevelse ud over det sædvanlige og det er en stor fornøjelse, at vi i forbindelse med Sallings 115 års jubilæum kan præsentere et af de største navne på den danske musikscene”, siger Salling marketingschef Birthe Wiberg i en pressemeddelelse. 

Salling tager igen i år hul på julen med den traditionsrige lystændingsfest. Foto: Salling Group. 

Til at skabe den helt rette julestemning vil Pernille Rosendahl give minikoncert, så snart julelysene er tændt. Det kan være en god idé at komme i god tid til lystændingen, da der forventes mange mennesker, oplyser Salling Group. 

Fakta om julelysene:

  • Julebelysningen består af omkring 500.000 pærer og er fordelt på 25.000 lyskæder.

  • Julelysene er designet af lysfirmaet Sirius, der også er kendt for deres julebelysning på Hotel D´Angleterre.

  • Det tager to uger at sætte julebelysningen op.

  • Det koster 12 kr. i timen at have julelysene tændt, da juleudsmykningen består af LED-lys.

  • Julebelysningen er tændt i to måneder og bliver dermed taget ned d. 2. januar