Sådan fjerner du nemt solcremepletter fra tøjet

Af: Ida Hansson

|

21/07/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Solcreme på tøjet efterlader nogle grimme pletter, men heldigvis er der en nem vej til at få dem væk.

Lige nu læser andre også

Selv om vi hjemme i Danmark ikke har lige så høje temperaturer som flere steder i Europa, så er solcreme fortsat en vigtig del af hverdagen, når sommersolen viser på himlen.

Solen bager måske ikke ned fra en skyfri himmel, men dens stråler er stadigvæk stærke på denne tid af året. Solcreme kan dog desværre efterlade nogle grimme pletter på tøjet, og dem vil man jo helst gerne være foruden.

Grunden til, at solcreme giver pletter, er, at det indeholder fugtbestandige olier og kemiske absorbere, som kan efterlade mærker på både mørkt og lyst tøj. Det skriver Express.co.uk.

Ofte kommer går pletterne ikke væk i vask, og kan være svære at fjerne. Nu har Shadmaan Kader, en ekspert hos tekstilbutikken 'Pound a meter', delt tips til hvordan man fjerner solcreme.

1.Reagér hurtigt
Jo før pletten behandles, jo mere sandsynligt er det, at den vil forsvinde helt.

2. Fjern det overskydende
Fjern overskydende solcreme fra tøjet med en ren klud. Hvis du dupper med kluden kan du forhindre, at pletten spreder sig yderligere.

3. Tjek vaskevejledningen
Før du påfører nogen form for behandling, skal du se på vaskevejledningen på tøjet for at få specifikke instruktioner eller begrænsninger for den type behandling, der kan bruges.

4. Forbered pletten
Efter at have tjekket vejledningen påføres en lille mængde opvaskemiddel eller vaskemiddel direkte på det plettede område.

Shadmaan sagde, at opvaskemidlet eller vaskemidlet skal være på stoffet i 10 til 15 minutter. "Gnid forsigtigt stoffet sammen for at arbejde sæben ind i pletten. Lad det virke i omkring 10 til 15 minutter for at lade vaskemidlet trænge ind i fibrene," forklarede han.

5. Skyl med koldt vand
Skyl derefter stoffet med koldt rindende vand for at fjerne sæben og eventuelle rester af solcreme.

Du skal undgå at bruge varmt vand, det kan bidrage til, at pletten 'sætter sig fast'.

6. Tjek pletten
Når den er skyllet, skal du vurdere pletten for at se, om den er blevet lysere eller forsvundet. Hvis det stadig er synligt, skal du fortsætte til næste trin.

7. Påfør pletfjerner
Hvis pletten stadig er der, skal den behandles med pletfjerner eller forvask efter produktets anvisninger. Du kan også lave en 'pasta' ved hjælp af en blanding af lige dele bagepulver og vand.

Påfør blot blandingen på pletten, skrub den forsigtigt ind og lad den sidde i et par minutter, før den skylles af.

8. Vask som normalt
Vask tøjet i henhold til vejledningen, og sørg for at bruge den anbefalede temperatur og vaskemiddel.

9. Tjek før tørring
Efter vask skal du kontrollere det plettede område igen før tørring. Hvis pletten forbliver, gentag ovenstående trin eller overvej at søge professionel hjælp

Anbefalet til dig