Heldigvis findes der enkle tricks til at forlænge deres friskhed, og eksperterne har afsløret hemmeligheden bag at undgå overmodnede bananer.
Det skriver det britiske medie Express.
Mange af os smider bananerne direkte i frugtskålen sammen med æbler, pærer og appelsiner. Men ifølge eksperterne er det her, problemerne begynder grundet forekomsten af ethylengas.
Det naturlige plantehormon får frugt til at modne hurtigere – en fordel for nogle frugter, men ikke for bananer, som både producerer og påvirkes voldsomt af gassen.
“Ethylengassen, som bananer frigiver, kan påvirke mange andre frugter, såsom æbler og pærer,” advarer eksperterne fra Zest Food Service.
Deres bedste råd: Opbevar bananerne for sig selv.
Hvis du virkelig vil give dine bananer en chance, så put dem i en separat skål og pak deres stilke ind i plastfolie eller stanniol. Dette forhindrer gassen i at sprede sig og sænker modningsprocessen betydeligt. På denne måde kan dine bananer holde sig friske i op til syv dage.
Når bananerne begynder at få brune pletter, behøver du ikke panikke. Læg dem i køleskabet! Selvom skrællen bliver sort, forbliver frugten indeni fast og lækker. Men vær opmærksom på at grønne bananer og køleskabe er et no-go, da det stopper modningen og efterlader dem uspiselige.
Med disse simple tips kan du vinke farvel til smattede bananer og i stedet nyde en hel uge med friske, velsmagende frugter. Så næste gang du køber en klase, giv dem en separat skål og en omgang stanniol på stilkene.