Sådan rengør du din ovn på kun 60 sekunder: I restauranter bruges tricket dagligt

Livsstil
Foto: Shutterstock
De ting, du skal bruge, har du sikkert allerede derhjemme.

Lige nu læser andre også

I mange danske hjem bruges ovnen hver dag.

Den negative side ved dette, er bestemt rengøringen. På grund af dens konstante brug er det indlysende, at apparatet har brug for at blive rengjort ofte.

Det gør sig gældende, hvad enten den bruges til tilberedning af fedtholdige fødevarer eller ej. Under alle omstændigheder vil ovnen bestemt være besværlig at rengøre.

Det er passende periodisk at fjerne pletter og eventuelle aflejringer. Der findes mange produkter på markedet til rengøring af ovnen. Nogle af dem er effektive, men dyre, og netop derfor er det en god idé at bruge naturlige produkter, som vi alle har derhjemme.

For at få et godt resultat, bør du bruge en blanding af bagepulver og eddike, men mange hævder, at de to produkter er mere effektive, hvis de bruges separat. Især fordi eddike betragtes som et meget effektivt afkalkningsmiddel.

I stedet kan man bruge en opløsning af vand, salt og bagepulver. Det er en billig blanding, der giver overraskende gode resultater, hvorfor det er en blanding, som næsten alle restauranter bruger, skriver Quotidian Post.

Det påføres indvendigt i ovnen, hvor det fjerner pletter og aflejringer, og giver et skinnende resultat.

Vand, salt og bagepulver er den bedste blanding til at rengøre ovnen. En blanding, der laves med produkter, som vi alle har derhjemme. Når du er færdig, kommer ovnen til at se ud, som var den ny.

Produktet påføres apparatets overflader med en svamp, hvorefter du skal lade det virke. Derefter skal du skylle med lunkent vand. Blandingen kan forberedes på kun 60 sekunder. Derefter skal den bare virke på overfladen i mindst en time, og så er ovnen strålende ren.

Det er bare at prøve! Bruger du denne løsning, så slipper du for at bruge kemiske og aggressive produkter, som på lang sigt kan gøre skade på din ovn. Du kan også bruge samme blanding til at vaske dine vinduer, hvis du ønsker dette.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig