Sådan skal du vaske dine puder for at dræbe støvmider og fjerne gule pletter

Af: Ida Hansson

|

22/08/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sved, savl, vådt hår og endda hudplejeprodukter kan bidrage til gule pletter på din pude. Når det kommer til at vaske puder grundigt, vil du gerne sikre dig, at alle bakterier er fjernet, såvel som støvmider.

Lige nu læser andre også

Mediet Express.uk talte for nylig med søvneksperten Chris Tattersall om at vaske sengetøj grundigt for at dræbe bakterier og fjerne støvmider, og overraskende nok var temperaturen i den anbefalede cyklus ikke 60 eller 90 grader.

Når det kommer til puder, delte eksperten sine bedste tips til at vide, hvornår det er tid til at udskifte dem, og hvordan man rengør dem - herunder fjernelse af grimme gule pletter.

"Den generelle regel er at vaske pudebetræk eller betræk en gang om ugen på en 40 graders vask. At vaske selve puden, afhænger af, hvad puden er lavet af. Ligesom med dine lagner og dyner er det vigtigt at vaske din pude for at rense dit sengetøj for støvmider, som naturligt tiltrækkes af brugt sengetøj," sagde eksperten.

"Med syntetiske puder og dunpuder skal de for at blive helt fri fra støvmider i vaskes på 60 grader. På grund af uldens selvrensende egenskaber holder uldpuder imidlertid naturligt bakterier og støvmider på afstand, hvilket betyder, at vask ikke er nødvendig. Men hvis du ønsker at vaske din uldpude, bør du vaske den ved 30 grader på en uldcyklus med uldvaskemiddel," tilføjede eksperten.

Hvis du bemærker, at din pude begynder at lugte, eller er plettet eller bliver gul, kan det være et resultat af sved fra dit hoved. Det skriver Express.uk.

"Gule pletter opstår på grund af den fiber, puden er lavet af - og er en indikation af, at enten puden eller resten af ​​dit sengetøj ikke regulerer din temperatur, når du sover, og derfor sveder du," sagde Chris.

De fleste gule pletter kan ikke fjernes, sagde Chris, og mens du kan rense pudebetrækket eller selve puden for at fjerne sveden, forsvinder pletten som regel ikke. Dette er et tegn på, at puden skal udskiftes.

Der er andre "åbenlyse tegn" på, at din pude muligvis skal udskiftes. For eksempel hvis din pude viser sig at være ubehagelig for dit hoved, nakke eller skuldre, hvilket resulterer i ømhed og hovedpine.

Du kan teste, om tiden er inde til en ny pude ved at folde den på midten og slippe den. Skulle puden ’foldes tilbage', er det fint at fortsætte med at bruge den; hvis den forbliver foldet, har den mistet sin støtte, og det er tid til en ny.

Hvis du ikke ønsker at udskifte dine puder hvert år, eller hvis du er træt af at forsøge at fjerne gule pletter fra pudebetræk og pude, så overvej at skifte til uldpuder.

Fordelen ved en uldpude er, at den vil holde dit hoved køligt. Dette er helt afgørende for en god nats søvn.

Anbefalet til dig