Kakifrugt ses oftere og oftere i supermarkeder og discountbutikker. Særligt her i vintermånederne dukker de for alvor frem, men mange tøver alligevel med at købe den søde frugt, da de simpelthen er i tvivl om, hvad kakifrugten egentlig er.
Er det en sjov tomat eller et blødt æble og hvad gør man egentlig, når man har købt sin første kakifrugt?
Hvordan spiser man kakifrugt?
Skyl frugten og skær den på langs med en skarp kniv.
Fjern stilken samt eventuelle brunlige misfarvninger og stødpletter.
Derefter kan frugten skæres i flere stykker ligesom et æble. Alternativt kan du spise den med ske direkte fra skrællen som en kiwi - dette anbefales især når frugtkødet er meget blødt.
Hvad er kakifrugt?
Kakifrugt er en orange, saftig og sød tropisk frugt, der ligner en tomat i formen.
Denne eksotiske frugt stammer oprindeligt fra Asien, hvor den tilhører slægten "gudernes frugt".
Kakifrugt har været tilgængelig i danske supermarkeder i flere år, men de begynder først nu at blive kendt af flere danskere.
På grund af dens indholdsstoffer regnes kakifrugt som en sund frugt. Ud over store mængder A-provitamin (beta-karoten) indeholder den også C-vitamin, kalium, magnesium og fosfat.
Den modne kakifrugt har en spiselig skal - men den har en meget karakteristisk smag, så mange foretrækker at skrælle frugten eller skrabe indmaden ud som med en kiwi.
Hvis frugten stadig er for hård, bør den modne nogle dage mere.
Det er vigtigt at vaske kakifrugten grundigt - især hvis man vil spise skrællen.
Har du smagt kakifrugter før, og hvad synes du om det?