Sådan fjerner du nemt kalk i toilettet for 30 kroner

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Her får du et genialt og billigt trick til at fjerne kalk i dit toilet.

Lige nu læser andre også

Rengøringsentusiaster har delt et særligt trick med en frustreret kvinde, der afslørede, at hun havde forsøgt med alt fra cola til toiletrens i kampen mod kalk i sin toiletkumme – og lige lidt hjalp det.

Opslaget delte hun i en gruppe på Facebook, der efterfølgende blev oversvømmet med kommentarer fra folk, der delte ud af deres tips og tricks til at få toilettet til at se ud som nyt. Og nu viser det sig, at man blot skal bruge ét enkelt redskab til dette. Det skriver Mirror.

"Hvordan slipper jeg af med kalk i toiletkummen? Jeg har brugt cola i tre dage og enhver toiletrens og kalkfjerner," skriver hun i sit opslag, der er blevet delt i en gruppe om rengøring på Facebook.

"Jeg prøvede at skrabe det væk med en kniv, men det ridser inde i kummen. Men det ser så skidt ud. Jeg tror aldrig, det er blevet rengjort. Jeg er lige flyttet ind og har brug for hjælp."

Opslaget blev oversvømmet med svar fra en lang række rengøringsfanatikere, men en stor del af dem, der bød ind, foreslog en pumiesten (kaldes også for lavasten og pimpsten). Mange steder sælges de som en såkaldt skurestick.

"Det eneste, der virkede for mig, var en pimpsten på en pind (en skurestick, red.). Kalkbelægningen forsvandt som sten. Smidte det derefter ud (kunne ikke skylles ud)," skrev en person.

"En pimpsten virker virkelig. Prøvede alt for at få toiletter kalkfri. Jeg købte mine på Amazon - dem, der også har et håndtag, hvilket er fantastisk," skrev en anden.

"Jeg fiksede min søns i hans hus, som han lige var flyttet ind i. Jeg brugte en billig pimpsten og et par gummihandsker," lød det fra en fjerde, der fortsatte:

"Jeg begyndte at gnide stenen, hvor kalken og vandet er, og det var slemt. Da jeg var færdig, lignede det et nyt toilet - og nej, det ridsede ikke. Giv det en chance, og du vil blive overrasket.

"Det ridser ikke og det fjernede en tyk kalkbelægning i vores gamle toilet," skrev en fjerde person, der tydeligvis også var glad for sin pimpsten.

Der findes mange steder, hvor du kan købe de såkaldte pimpsten (eller pumiesten/lavasten). De fleste steder sælges de som en skurestick til en pris på mellem 30 og 40 kroner.

Anbefalet til dig