Simpelt 'vandtrick' går viralt - hjælper med at holde grøntsager friske 'tre gange så længe'

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En TikTok-bruger har delt nogle af sine bedste tips til at forlænge holdbarheden af friske frugter og grøntsager, så du sparer penge og mindsker spild.

Lige nu læser andre også

Vi har alle prøvet det: man køber en masse mad, pakker det pænt væk i køleskabet, og til din store rædsel opdager du, at dine grøntsager er begyndt at rådne eller visne, før du får brugt dem.

Det er utroligt frustrerende og føles som spild af penge. Det kan dog være svært at undgå at komme til at stå i en sådan situation, da frugt og grønt kan begynde at fordærve få dage efter købet.

De stigende leveomkostninger er det sidste, man ønsker at smide mad ud. Dog kan en lille ændring i måden, du opbevarer dine frugter og grøntsager på, forlænge deres holdbarhed med flere uger.

Influencer og TikTok-bruger Lyssa Louise er gået viralt på det sociale medie, hvor hun ofte deler smarte tips og tricks. Denne gang er det tips til at holde frugt og grønt friske, så du dermed kan reducere spild og spare penge, skriver Daily Record.

"Jeg kan ikke tro, hvor meget prisen på mine indkøb er steget på det seneste på grund af de stigende leveomkostninger. Så her er nogle tips, jeg bruger for at stoppe min frugt og grønt i at gå til spilde," lyder det fra Lyssa på TikTok.

Hendes video har på kort tid fået mere end 60.000 visninger fra seere, der er ivrige efter at reducere deres madspild og holde liv i deres frugter og grøntsager i længere tid.

Lyssa afslører et simpelt trick, som hun selv bruger til at forlænge friskheden af sine grøntsager. Hun hævder, at der kan forlænge friskheden med 'op til tre gange så længe', og det kræver kun et glas vand. Det første skridt, hun anbefaler, er at fjerne al plastemballage, da det kan fremskynde forrådnelsen.

For dem, der ønsker at holde deres grøntsager friske og sprøde, har Lyssa et smart trick. Sæt blot grøntsager med rod som salat eller forårsløg med roden nedad i et glas vand. Denne metode vil holde dem 'sprøde' og forsinke forrådnelse, hævder hun.

Spinatelskere kan også glæde sig, da Lyssa anbefaler at dække en tallerken med køkkenrulle, placere spinaten ovenpå og køle den for at afholde bladene fra at blive slatne. Svampe har også godt af at blive opbevaret i en papirpose i køleskabet for optimal friskhed.

Bær, som ofte hurtigt fordærves, kan bevares længere ved at opbevare dem i låste glasbeholdere i køleskabet. Til dette formål kan du med fordel bruge marmelade-, honning- eller sennepsglas, som du har rengjort, da de fungerer perfekt til dette.

Lyssas video modtog stor påskønnelse i kommentarsporet, hvor flere seere delte deres taknemmelighed. Desuden var der også en række brugere, der valgte at dele yderligere tips til at forbedre de tricks, som Lyssa i forvejen har delt.

"Så praktiske hacks! Gemmer denne video til min næste indkøbsdag," lød det fra en glad seer.

Lyssa svarede og delte den positive indvirkning disse metoder har haft på at reducere hendes madspild.

"Jeg har fundet ud af, at det gør en stor forskel i, hvor meget jeg smider ud. Det gør det også lettere at finde ting, når de ikke er i krøllede poser," svarede hun.

En anden seer anbefalede en justering af tricket med grøntsager med rod, som den pågældende bruger mener vil gøre det endnu bedre.

"For grøntsager med rod skal du tømme og fylde vandet hver eller hver anden dag - ellers bliver det slimet," lød det fra den pågældende bruger.

Anbefalet til dig