Skal ovnens låge lukkes, når madlavningen er ovre? Mange begår stor fejl

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Alt for mange laver samme fejl.

Lige nu læser andre også

Vi har alle en ovn.

Den trofaste køkkenmakker tryller alt fra sprøde pizzaer til hjemmebagte boller frem.

Men hvad nu, hvis du fik at vide, at du – ligesom tusindvis af andre – højst sandsynligt har brugt den forkert hele dit liv?

Det lyder måske lidt overdrevet og dramatisk, men bliv lige hængende lidt endnu. Der er nemlig én vigtig ting, som mange overser, når de bruger deres ovn.

Og det står faktisk sort på hvidt i betjeningsvejledningen

Den store ovnlåge-fejl

Hvad gør du, når du lige har brugt din ovn? Lukker du ovnlågen og lader den passe sig selv?

Hvis svaret er ja, så er du ikke den eneste - men det er faktisk en fejl.

Ovne er designet til at holde på varmen, men de skal også have lov at slippe af med den igen på en kontrolleret måde.

Hvis du lukker ovnlågen for hurtigt, kan det føre til unødig slitage på ovnens pakninger og elektronik. I nogle tilfælde kan det endda påvirke ovnens ydeevne over tid.

Så hvad skal du gøre?

Det anbefales, at du lader ovnlågen stå lidt på klem i et par minutter, så varmen langsomt kan sive ud.

Står i vejledningen

Ovnproducenterne har - sjovt nok - styr på det.

De ved, hvordan deres produkter fungerer bedst, men de stakkels betjeningsvejledninger får sjældent kærlighed.

Måske er det på tide at give dem en chance – eller i det mindste huske dette lille trick til næste gang, du har gang i køkkenet.

Se mere om tricket i videoen herunder.

Anbefalet til dig