Når du skyller ud med låget oppe, skabes der en såkaldt 'toiletplume', der er tusindvis af små dråber med bakterier og virus slynges op til 1,5 meter væk.
Disse dråber kan lande på alt fra din tandbørste til dine håndklæder - og nogle svæver i luften i flere minutter. Det skriver Good Housekeeping.
Selvom låget ikke er helt tæt, hjælper det med at blokere en stor del af sprøjtet. Derfor bør man kombinere låget nede med hyppig rengøring og håndvask.
1. Det spreder farlige bakterier
Forskning viser, at udskylning med åbent låg kan sprede bakterier som E. coli og stafylokokker - eller spor af virus fundet i spildevand. Disse dråber kan indåndes eller overføres via hænder og overflader.
Organisationen CIPHE har lanceret kampagnen Flip 'n' Flush, som opfordrer til at lukke låget før man skyller ud for at mindske bakteriespredning.
2. Det forurener dine ting
Toilettet står ofte tæt på vask, tandbørstekrus og hudplejeprodukter. Når du skyller ud med åbent låg, risikerer du, at bakterier lander på ting, du bruger i ansigtet og munden. Ved at lukke låget og opbevare dine personlige ting væk fra toilettet, reducerer du risikoen betydeligt.
3. Det er farligt for børn og kæledyr
Hvis din hund eller kat drikker af toilettet, risikerer den at indtage rester af afføring eller rengøringsmidler. Nogle toiletblokke er giftige for kæledyr.
For små børn udgør et åbent toilet også en fare. Organisationer som Child Accident Prevention Trust anbefaler at lukke låget og bruge børnesikring, hvor det er nødvendigt.
4. Det forhindrer dårlig lugt
Selvom låget ikke forsegler lugten helt, dæmper det de værste lugte. Sammen med god udluftning holder det dit badeværelse mere friskt.
5. Det mindsker snavs og gør rengøring lettere
At skulle ud med åbent låg forårsager sprøjt, som skaber snavs på gulv og overflader. At gøre det til en vane at lukke det, mindsker både bakterier og gør rengøringen nemmere - og det vil vi jo alle gerne have.