Slagter med opråb: Derfor bør du ikke lave bacon i airfryeren

Livsstil
Foto: Shutterstock
Man skal være forsigtig, hvis man tilbereder bacon i airfryeren.

Mest læste i dag

Flere og flere husstande ejer en airfryer, og mange bruger det populære apparat til at tilberede alt fra æg til pomfritter. Men når det kommer til bacon, advarer eksperter mod at bruge airfryeren.

Det skriver det britiske medie Express.

Der findes næsten ikke noget bedre end bacon, enten i en sandwich eller som en del af morgenmaden, og der er mange, der vælger at bruge airfryeren, når det skal tilberedes.

Selvom det i teorien virker som en god løsning, har en slagter nu advaret om, at det ikke er den bedste metode. 

En talsmand fra hjemmesiden Campbells Prime Meat forklarer, hvorfor man bør være meget forsigtig, når man tilbereder bacon i airfryeren.

"Når du bruger en airfryer, udvis forsigtighed, da bacon indeholder meget fedt, hvilket kan føre til røg eller endda flammer i visse airfryer-modeller," skriver han og fortsætter: "For at forhindre dette kan du tilberede det i mindre portioner og dræne fedtet regelmæssigt under tilberedningen i en airfryer."

For dem, der ønsker at opnå perfekt sprød bacon, anbefales det i stedet at bruge traditionelle metoder som at stege det på panden eller smide det i ovnen. 

Sådan undgår man risikoen for røg og flammer, og man slipper for konstant at dræne fedtet under tilberedningen.

Næste gang du planlægger at tilberede bacon, kan det altså være en god idé at overveje en mere traditionel metode for at sikre, at dit bacon bliver så sprødt og lækkert som muligt uden unødvendige risici.

Anbefalet til dig