Slip af med sort skimmel på dit træværk: Følg denne vejledning og se dit træværk blive som nyt

Af: Mie M.B

|

31/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan gøre store skader på dit træværk hvis dette symptom ikke behandles med det samme

Mest læste i dag

Sort skimmel på både indvendig og udvendig træværk kan være en plage for de fleste husejere. Svampen er ofte grønlig-sort eller helt sort i farven og trives i fugtige og mørke omgivelser - og så kan den forårsage betydelige skader på trædæk og udgøre en sundhedsrisiko.

Identifikation af sort skimmel kan være meget enkel, da den ofte ledsages af en muggen lugt samt synlige pletter eller vækst på byggematerialer og træværk. Når først denne svamp har etableret sig, er det vigtigt at handle hurtigt for at undgå yderligere skader og sundhedsrisici. 

Til bekæmpelse har Today’s Homeowner en liste med gode råd til hvordan den sorte skimmel på trædækket fjernes:

  • Ifør dig grundigt arbejdstøj: Brug sikkerhedsbriller, gummihandsker, en luftmaske, en langærmet skjorte og arbejdsbukser for at beskytte dig mod direkte kontakt med skimmelsporer.

  • Støvsug dækarealet: Brug en støvsuger med HEPA-filter for at fjerne skimmelsporer og organisk stof, og bortskaf indholdet sikkert.

  • Rengør og skrub dækket: Vask dækket med en passende rengøringsopløsning og skrub det forsigtigt med en blød børste. Fjern overskydende vand med en svamp under processen.

  • Anvend eddikeopløsning: Sprøjt dækarealet med eddike og lad det virke i en time for at dræbe skimmelsporer.

  • Slibning og forsegling: Hvis der er tilbageværende skimmelpletter, slib da dækarealet og fjern alt støv, før du bejdser eller forsegler det for at beskytte mod fremtidig skimmelvækst.

Det er en omstændig proces, men helt sikkert det værd frem for at skulle være nødt til at skifte brædderne ud eller omlægge hele terrassen.

Anbefalet til dig