Slut med klistret pasta: TV kok afslører "hemmeligheden" til den perfekte tilberedning

Af: Lucas Andreas

|

18/06/2024

Livsstil
Foto: Shutterstock
Mange har oplevet udfordringer med klistret pasta.

Mest læste i dag

Pasta indgår i mange af hverdagens populære retter, men et irriterende problem synes at forekomme alt for ofte; nemlig klistrede pasta.

For de fleste er den ideelle pasta er al dente, jævnt kogt og klistrer ikke sammen.

Desværre ender mange af os med klæbrig pasta, der ødelægger hele måltidet. Ifølge den kendte tv-kok Steffen Henssler skyldes dette en almindelig fejl, vi alle begår i køkkenet.

Det skriver det tyske medie Chip.

Et udbredt trick til at forhindre, at pasta klistrer sammen, er at tilsætte olie til kogevandet. Men Henssler afviser denne metode som ineffektiv. "Olien flyder bare oven på vandet og dækker pastaen, når du dræner den af. Det betyder, at de ikke kan kombineres ordentligt med saucen. Så det er bedre at lade være," forklarer han til sine Instagram-følgere. Ikke alene forhindrer olien ikke pastaen i at klæbe, men den skaber også en barriere mellem pastaen og saucen, hvilket forringer smagsoplevelsen.

Gør dette i stedet

I stedet anbefaler Henssler en simpel, men effektiv løsning: "Det, der virkelig hjælper, er nok vand og omrøring!"

Ved at bruge en stor gryde med rigeligt kogevand får pastaen plads til at bevæge sig frit, hvilket forhindrer den i at klæbe sammen. Regelmæssig omrøring sikrer, at pastaen ikke sætter sig fast i gryden.

Næste gang du koger pasta, skal du derfor huske Hensslers råd. Drop olien i kogevandet og fokuser på at bruge nok vand og røre jævnligt. Med disse enkle tips kan du sikre, at din pasta bliver perfekt tilberedt hver gang, uden klæbrighed, og klar til at bære enhver sauce med stil.

Anbefalet til dig