Smid aldrig disse poser ud: Her er 5 geniale ting du kan bruge dem til

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Typisk smider vi poserne med silica gel ud - men vidste du at der faktisk er 5 rigtig gode grunde til at gemme dem?

Mest læste i dag

Vi har alle fået disse små poser med silica gel, som er vedlagt i en spritny taske eller æsken med dine nye sko. De ryger oftest direkte i skraldespanden - da det faktisk endda står på dem at de skal smides ud - desuden ved vi også alle hvor besværligt det kan være, hvis der går hul på posen med de små kugler. 

Men, her er der faktisk 5 gode grunde til ikke at smide poserne ud, for det viser sig faktisk at der er mange smarte tricks, hvor de små poser kan gøre sig nyttige.

1. Brug dem til at tørre blomster

Tørrede blomster er fine at dekorere hjemmet med, men du kan bruge de små kugler til at tørre blomsterne med - og som en bonus-effekt, kan du lade dem ligge sammen med blomsterne efter de er tørret. De absorberer nemlig fugt og derfor vil de sørge for at blomsterne bliver ved med at holde sig fine.

2. Red din telefon

Vi kender det alle sammen! Vi taber telefonen i toilettet, en vandpyt, ned i børnenes badekar, spilder ud over den, går i regnvejr - you name it. Pointen er at hvis din telefon er blevet våd, så er silica gel en perfekt allieret i redningsarbejdet. Skil telefonen så meget ad som du kan og læg den sammen med de små kugler, så skal de nok redde din telefon fra fugtskader. 

3. Beskyt gamle minder 

Nogle er samler mere end andre, men mon ikke vi alle har ét eller andet gammelt kært minde, som vi gemmer på? Gamle fotografier, børnenes tegninger, kærestebreve eller andre lignende ting. Læg poserne med silica gel sammen med de minder som du opbevarer, så vil de sørge for at beskytte dine minder fra fugtskader.  

4. Holder sølvtøjet fint 

Sølvtøj er smukt - men det kan være svært at undgå at det bliver sort. Her kan de små poser også være behjælpelige. Læg nogle poser i bestikskuffen og nyd at dit sølvtøj vil beholde sin farve. 

5. Bedre udsyn i bilen

Det er farligt at bevæge sig ud i trafikken med en dugget forude. En smart måde at undgå det på, er at lægge en pose med silica gel på instrumentbrættet. De fjerner fugten og ikke mindst forebygger at det bliver fugtigt. 

Anbefalet til dig