Æg har ofte fået skylden for at øge kolesterolniveauer, men et nyligt udført eksperiment peger på, at æg faktisk kan have en positiv indvirkning på vores helbred.
Mange har længe været bekymrede for æggenes indflydelse på kolesteroltal, men nylige studier og retningslinjer fra 'The American Heart Association har kastet lys over, at man ikke behøver at frygte æg på grund af deres kolesterolindhold.
Det skriver mediet Xataka.
En ernæringsekspert ved navn Jesse Feder, har udført et personligt eksperiment. I et helt år spiste han mellem tre og fem æg om dagen for at finde ud af, hvad der ville ske med hans krop.
Og resultatet var ganske overraskende.
"Det gjorde ikke mit kolesterol værre", lyder det fra Jesse. Han fortæller, at forsøget ikke påvirkede hans kolesterolniveauer negativt, men derimod forbedrede det hans energiniveauer og balancen mellem HDL (det 'gode' kolesterol) og LDL (det 'lede' kolesterol).
Det forbløffende resultat viser, at æg kan være gavnligt for flere ting, og at man ikke nødvendigvis skal være bange for at spise æg, selvom man har døjet med forhøjede kolesteroltal.
Det er værd at huske på, at dette eksperiment kun var udført på én person, og det kan derfor være svært at konkludere, om det gælder alle. Hvis du har problemer med forhøjet kolesterol, bør du søge vejledning hos professionelle.
Med ovennævnte fordele er det værd at genoverveje, hvor mange æg, man kan tillade sig at spise dagligt. Æg er mere end blot en kilde til kolesterol; de er en vigtig del af en balanceret og næringsrig kost.