Spis ingefær hver dag i en måned: Dette vil ske med din krop

04/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: YouTube
Ingefæren har mange gode egenskaber, som ikke er alment kendte.

Mest læste i dag

Vi ved alle, at frugt og grønt er yderst gavnligt for vores helbred.

Men faktisk kan nogle krydderier også have en yderst positiv effekt på kroppen - herunder ingefær.

Ingefær er ikke blot et krydderi med en kraftig smag, men det er også en kilde til mange sundhedsmæssige fordele.

Ingefær indeholder en række vitaminer og mineraler samt bioaktive forbindelser som gingerol, shogaol og zingiberene. 

Derfor kommer det nok heller ikke bag på nogen, at ingefær har en lang historie inden for traditionel medicin.

Det daglige indtag af ingefær er med til at opretholde en sund krop. Det kan både lindre kvalme og opkastning, forebygge kræft og hjertesygdomme og mange andre ting.

Og for at opnå de sundhedsmæssige fordele, behøver du faktisk heller ikke at spise en stor ingefær hver dag. Du kan skære et mindre stykke og blande det med i din smoothie eller tilføje det til din mad.

Herunder er flere af de sundhedsmæssige fordele ved ingefær:

Anti-inflammatorisk: Ingefær har en antiinflammatorisk virkning, hvilket bidrager til hurtigere reduktion af betændelse i kroppen.

Kvalme bekæmpes: Indtagelse af ingefær hver dag kan hurtigt mindske kvalmen. Dette kan især være gavnligt for gravide kvinder og personer i kemoterapi.

Reduktion af muskelsmerter: Ingefær kan have en positiv effekt på dine muskelsmerter. Ved at spise ingefær dagligt vil smerten gradvist aftage.

Fremmer fordøjelsen: Daglig indtagelse af ingefær gavner fordøjelsen. Hvis du kæmper med regelmæssig forstoppelse, kan ingefær være til hjælp.

Menstruationssmerter: Hvis du lider af konstante smerter under din menstruation, kan daglig indtagelse af ingefær være en hjælp. Krydderiet fungerer som smertestillende medicin og kan hjælpe med at lindre akut mavepine.

Sænker kolesterolniveauet: Ved at spise ingefær hver dag kan du være med til at sænke det ‘dårlige’ kolesterol i kroppen. De stoffer, der findes i ingefær, reducerer nemlig mængden af triglycerider i blodet.

Styrker immunforsvaret: Ingefærs antiinflammatoriske egenskaber styrker immunforsvaret. Hvis du allerede er blevet forkølet eller har fået en virusinfektion, kan ingefær hjælpe dig med en hurtigere restitution.

Anbefalet til dig