Tre gode råd til at undervise hjemme

08/1/21 11:40

Kasper

Lige nu er der rigtig mange forældre, der står over for at skulle hjemmeunderviser deres hjemsendte børn. Det kan godt være en svær og udfordrende opgave.

Sponsoreret indhold

Her får du tre gode råd til at undervise hjemme.

Planlægning er vigtigt

Det er vigtigt med struktur og rammer. Der skal selvfølgelig også være plads til gode ideer og nye påfund, men det er også vigtigt med et skoleskema - akkurat som børnene er vant til fra skolen. Så sæt dig ned og planlæg hvilke fag, der er på programmet de forskellige dage. Det er samtidig vigtigt at understrege, at en dag i hjemmeskole aldrig bliver det samme som en almindelig skoledag. Derfor er det også vigtigt at skrue forventningerne ned. I stedet for, at man både skal igennem biografi, dansk, matematik og idræt på én dag, så sæt to fag på hver dag. Ved at sænke forventningerne blive hjemmeskolen både en rarere oplevelse for børnene og forældrene. Husk, at der også skal være tid til at få luftet benene og få lidt frisk luft. Ligesom i den almindelige skole skal der også være plads til et frikvarter, når undervisningen foregår derhjemme.  

Gør undervisningen sjov

Hvorfor skal matematik være lig med undervisning fra en matematikbog? Find et spil frem og øv tal med børnene. En god omgang Matador kan sagtens indgå i undervisningen. Eller hvad med spillet ‘Skæg med matematik’? Det er et sjovt og lærerigt spil, hvor man både lærer tallene at kende og hygger sig samtidig. 

I samme serie finder man også spillet ‘Skæg med bogstaver’. Som titlen afslører er det bogstaver, der er omdrejningspunktet, og her får spillerne mulighed for at lære om bogstaver med Hr. Skæg som rigtig mange børn kan genkende fra Ramasjang.

Lækker frokost

Hjemmeskole er lig med muligheden for en rigtig lækker frokost. Skift de kedelige madpakker ud med friskbagte boller og knasende grøntsagsstave, der ikke er helt bløde af at ligge i madpakken en hel formiddag. Du kan passende lægge en hjemkundskabstime ind nogle formiddage om ugen. På den måde for børnene både lov til at være med til at lave deres egne madpakker, og de får undervisning samtidig. Der findes et hav af madpakkemuligheder til børn, og her er internettet virkelig din ven. Pølsehorn, pizzasnegle og meget mere. Det er også altid hyggeligt at bage en kage. Så det kan jo også overvejes i jeres hjemmeskole. Det vil helt sikkert vække glæde hos børnene, hvis de fra morgenstunden kan se frem til at skulle hygge sig i køkkenet.