Duften af røg, lyden af knitrende flammer og en sommeraften med bål i midten.
Sankt Hans handler ikke kun om midsommersange og hekse på toppen – det er også den perfekte lejlighed til at lave mad over gløderne.
Og nej, det behøver ikke stoppe ved snobrød. Her er tre nemme og uimodståelige opskrifter, som alle kan klares med en rist, lidt sølvpapir og god stemning.
1. Kartofler i gløder med kryddersmør og urter
Kartofler i gløder er bålklassikeren, der altid hitter. De bliver møre, røgede og fulde af smag.
Du skal bruge:
Små vaskede kartofler med skræl
Smør (gerne med hvidløg og persille)
Frisk rosmarin eller timian
Groft salt
Sølvpapir
Sådan gør du:
Læg kartofler på et stykke folie, tilsæt en god klat smør, krydderurter og lidt salt. Pak dem godt ind og læg dem direkte i gløderne i ca. 30-40 minutter. Vend dem gerne undervejs.
2. Fladbrød på pind – den nye snobrøds-favorit
Mindre klægt, mere sprødt – fladbrød er snobrødets mere lækre fætter.
Du skal bruge:
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 spsk olie
1½ dl yoghurt naturel
Sådan gør du:
Bland ingredienserne og ælt til en blød dej. Del i små klumper, og rul dem flade. Læg dem på en varm bålrist eller en stegepande på gløderne, og bag dem i ca. 2-3 minutter på hver side, til de får gyldne pletter.
3. Banan med chokolade og skumfiduser i folie
Sankt Hans-desserten der aldrig skuffer – smeltet, sødt og syndigt.
Du skal bruge:
1 banan pr. person
Chokolade i stykker (mørk, lys eller hvid)
Små skumfiduser
Sølvpapir
Sådan gør du:
Skær et snit i bananen (med skræl på), og fyld det med chokolade og skumfiduser. Pak bananen ind i folie og læg den i gløderne i 10-15 minutter, til fyldet er smeltet og bananen blød. Spises med ske.
Sankt Hans smager bare bedre, når der står bålmad på menuen. Så drop engangsgrillen, og brug gløderne til det fulde.
God midsommer!